1. Avaleht
  2. Majandus
  3. INNOVATSIOON SÜNNIB KOOSLOOMES I Minister Sutt kohtus Soome uurimiskeskuse VTT juhiga
INNOVATSIOON SÜNNIB KOOSLOOMES I Minister Sutt kohtus Soome uurimiskeskuse VTT juhiga

INNOVATSIOON SÜNNIB KOOSLOOMES I Minister Sutt kohtus Soome uurimiskeskuse VTT juhiga

Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Andres Sutt kohtus Soome uurimis- ja arenduskeskuse VTT juhi Antti Vasaraga, et rääkida koostöövõimalustest.

Minister Sutt ütles, et selleks, et tõsta Eesti tootlikkuse tase praeguselt ligi 80 protsendilt 110 protsendini Euroopa Liidu keskmisest, peab Eesti majandus muutuma suurusjärgu võrra innovatsioonimahukamaks. „Ettevõtete investeeringud teadus- ja arendustegevusse peavad kasvama, sest vaid siis püsime konkurentsivõimelised,“ ütles Sutt.

Sutt märkis, et selleks, et viia Eesti maailma innovatsiooniliidrite sekka, ei pea otsima eeskujusid kaugelt. „Meie naaberriik Soome on väga hea eeskuju, kuidas edukalt ühendada ühiskonna, ettevõtluse ja teaduse vajadused. Innovatsioon ei sünni ettevõtluse või teaduse arvelt, vaid nende koosloomes,“ ütles Sutt.

Jaanuaris avas EAS rakendusuuringute programmi, mis kujunes ettevõtete seas väga populaarseks. „See on esimene samm, et tuua teadus ja ettevõtlus teineteisele lähemale. Eestis on piisavalt ettevõtjaid, kes selle vajadust näevad,“ ütles Sutt. „Meil on aga vaja ka pikaajalist strateegiat, kuidas toetada Eesti ettevõtteid innovaatiliste ja maailmatasemel toodete, teenuste ja tehnoloogiate arendamisel. Usun, et VTT-ga koostöös me sobiva lahenduseni ka jõuame,“ lisas Sutt.

VTT (Technical Research Centre of Finland) on Euroopa üks juhtivaid uurimis- ja arenduskeskusi, mille eesmärk on edendada teaduse ja tehnoloogia kasutamist ühiskonnas.

Head Uudised GoodNews