1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. ITC tunnustas EAS-i parima ekspordiedendaja tiitliga
ITC tunnustas EAS-i parima ekspordiedendaja tiitliga

ITC tunnustas EAS-i parima ekspordiedendaja tiitliga

Rahvusvaheline kaubandusorganisatsioon International Trade Council (ITC) tunnustas Go Global Awardsi auhindamisüritusel EAS-i kõrgeima ehk kuldauhinnaga ekspordiedendaja kategoorias.

„EAS-i ekspordimeeskond on olnud uuenduslik ja proaktiivne kogu kriisi vältel. Kohanesime kiiresti ja suutsime pakkuda väga heal tasemel teenust Eesti eksportööridele,“ kommenteeris EAS-i juht Peeter Raudsepp. „Meie kõrget taset on tähele pandud ka rahvusvaheliselt. Siinkohal tunnustaks oma meeskonda, kes on selle auhinna kuhjaga ära teeninud.“

EAS-i välisinvesteeringutekeskus pälvis hiljuti Ida- ja Kesk-Euroopa piirkonna parima välisinvesteeringuagentuuri tiitli. Mullu valis ÜRO kaubandusorganisatsioon keskuse maailma parimaks investeeringuteagentuuriks.

„Eksporti edendades oleme kogu pandeemia ja reisipiirangute vältel näinud, kui olulised on oma inimesed turul kohapeal: kohapealset äri, inimesi ja olusid tundvad inimesed. Just sedasi soovitan ka ettevõtetel mõelda – EAS-i ekspordinõunikud on just teie inimesed välisturul kohapeal,“ lisas Raudsepp ja rõhutas, et sama oluline on ka EAS-i rahvusvahelise müügi meeskond, kes toetab ettevõtteid läbi ekspordiprogrammide ja korraldab meie ettevõtetele rahvusvahelistel ärimessidel ühisstende.

Ekspordinõunike abiga suurendasid 2020. aastal ettevõtted oma eksporditulusid 83 miljoni euro võrra. Kokku nõustasid ekspordinõunikud ettevõtteid ligi 1100 korda, mis on olenevalt sihtriigist 25-40 protsenti rohkem kui 2019. aastal. „Tänavu liigume esimese poolaasta numbrite kohaselt sarnases tempos,“ ütles EAS-i juht ja lisas, et EAS viib sel aastal üle 140 ettevõtte 16 ühisstendile ja on viimastel aastatel sektorite turundust sihtriikides mitmekordistanud.

Kokku osales Go Global Awardsil erinevates kategooriates üle 6000 organisatsiooni 178 riigist. Auhindamiskomitee esinaise Kristal Parconi sõnul on võitjad näidanud globaalse pandeemia jooksul suurepärast juhtimist, kohanemisvõimet ja innovatsiooni muutustega kohanemisel ja oma töötajate ja klientide toetamisel.

ITC on 1956. aastast tegutsev mittetulunduslik rahvusvaheline kaubandusnõukogu, mille võrgustikku kuuluvad 79 riiklikku ekspordi- ja investeeringuteagentuuri ning üle 400 kaubanduskoja. ITC korraldab auhindamisüritust Go Global Awards alates 1989. aastast.

Head Uudised GoodNews