1. Avaleht
  2. Toode
  3. Jõulukuul müüdi nutitelefone ja tahvleid tavapärasest kaks korda enam
Jõulukuul müüdi nutitelefone ja tahvleid tavapärasest kaks korda enam

Jõulukuul müüdi nutitelefone ja tahvleid tavapärasest kaks korda enam

Samsung S7560 Galaxy TREND

Elisa nutitelefonide müügihitiks kerkis detsembris Samsung Galaxy Trend ja tahvlitest Huawei Media Pad10.

Elisa detsembrikuise jõulumüügi kõige populaarsemateks seadmeteks osutusid nutitelefonidest Samsung Galaxy Trend ning tahvelarvutitest Huawei Media Pad10. Jõulukuul uusi seadmeid soetades eelistas viiendik klientidest 4G toega nutitelefone ja tahvelarvuteid.

Elisa tooteturunduse osakonna juhi Mailiis Ploomanni sõnul on enimmüüdud nutitelefonide esikümnes juba pooled seadmed 4G toega. „Kliendid vaatavad järjest enam seda, et ostetav seade on 4G toega ja võimaldaks kas koheselt või tulevikus kasutada suuremaid mobiilse interneti kiiruseid,“ märkis Ploomann. Ka uuringufirma GfK Retail & Technology käesoleva aasta novembrikuine statistika näitas, et Eestis müüdavatest telefonidest on 21% juba 4G seadmed.

Jõuluhittideks kujunesid Elisas sel aastal neli telefoni: Samsung Galaxy Trend, LG Optimus L7 II, Sony Xperia V ning Huawei Ascend G740. Tahvelarvutite müügis oli ülekaalukalt esimesel kohal Huawei Media Pad10 ning järgnesid Samsung Galaxy Tab2 ning Asus Memo Pad.

Ploomanni sõnul on Huawei nutitelefon ja tahvelarvuti enimmüüdud seadmete hulgas tänu väga soodsale hinnale ja kõrgele kvaliteedile. „Mõlemad seadmed on Elisas müügil eksklusiivselt ehk teiste operaatorite juurest pole neid võimalik osta,“ täheldas Mailiis Ploomann.

Kuna jõulud on aeg, mil mobiiltelefone ostetakse sageli kingituseks, siis detsembrikuu popimate telefonide edetabelis on esikohal Samsung Galaxy Trend, mida soetatakse eeskätt lastele ja noortele. Seda tänu soodsale hinnale ning väiksematele mõõtmetele, tänu millele on telefoni mugav ja käepärane.

Sony Xperia V oli vaieldamatult kõige populaarsem telefon suvekuudel, kuid on jätkuvalt ka jõulumüügis esimese kolme sees. Sony Xperia V plussiks on niiskusekindlus ehk seda on väga mugav kasutada Eesti ilmastikuoludes, mida hindavad eriti liikuvama elustiiliga inimesed.

Brändidest oli nutitelefonide müügis detsembrikuus eelistatuim taas Samsung – aga seekord mahtus esikümnesse hulgaliselt teisigi kaubamärke – Sony, Huawei ja LG ning üle pika aja ka Nokia.

Elisa tahvlimüügi TOP3 seadmeid iseloomustas detsembrikuus kvaliteet, suur ekraan ning soodsad hinnad. Elisa jõulumüügi hitt tahvelarvutite seas oli Eesti turul kõige soodsama hinnaga, kvaliteetne kümnetolline 4G interneti
toega Huawei tahvelarvuti, mis on müügil ainult Elisas. Teist kohta jagasid Samsung Galaxy Tab2, mis on olnud läbi aegade Elisas enimmüüdud tahvelarvuti, ent mille puhul tuleb leppida 3G kiirustega. Esikolmikusse jõudnud Asus MemoPad teeb kliendi jaoks atraktiivseks väga selge ja kirgas ekraan, mille hüvesid saavad kasutajad nautida nii filmide kui ka piltide vaatamisel, 4G tugi ning jõulukampaania eripakkumine, mille raames saab seadmega tasuta kaasa soliidsed Asus kaitsekaaned.

2013, detsembrikuu TOP 10 mobiiltelefonid:

1. Samsung S7560 Galaxy TREND
2. Sony Xperia V
3. LG Optimus L7 II
4. Huawei Ascend G740
5. Nokia LUMIA 520
6. Samsung Galaxy S4
7. Huawei Ascend Y300
8. Samsung Galaxy S4 mini
9. LG Optimus G2
10. LG Nexus 5

2013, detsembrikuu TOP 10 tahvlid:

1. Huawei Media Pad 10
2. Samsung P5100 Galaxy TAB2
3. ASUS MeMo PAD
4. Samsung P5220 Galaxy TAB3
5. iPad Air 4G/WiFi
6. Asus Nexus 7″
7. Sony SGP321 Xperia Tablet Z
8. Samsung P605 GALAXY Note 10.1
9. Asus Nexus 7″ II LTE
10. Samsung N8020 GALAXY Note 10.1

Head Uudised GoodNews