1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Juulis teenindati lennujaamas 319 000 reisijat
Juulis teenindati lennujaamas 319 000 reisijat

Juulis teenindati lennujaamas 319 000 reisijat

Juulis teenindati Tallinna lennujaamas enam kui 319 000 reisijat, mis on 2,2% rohkem kui mullu samal ajal ja läbi aegade rekordiliselt suurim ühes kuus teenindatud reisijate arv.

Tallinna lennujaama kommertsjuhi Eero Pärgmäe sõnul on tulemus ootuspärane, sest juulis peatati ajutiselt mitmed äriliinid, näiteks Kopenhaagenisse ja Milanosse. Keskmine täituvus kasvas regulaarlendudel rekordilise 81%-ni. „Vaatamata suhteliselt soojale suveilmale Eestis on reisijate nõudlus just suviste puhkusereiside järele püsinud väga tugev ja keskmine lennukite täituvus on tõusnud rekordkõrgele. Suvega on turuosa kõvasti juurde haaranud Air Baltic ja kasvatanud seda aasta algusega võrreldes 7%,“ selgitas Pärgmäe.

Suurim vedaja Air Baltic teenindas juulis 24% reisijatest, Nordica 15% ja Ryanair 10%. Odavlennufirmadega lendas 20% reisijatest. Juulis toimusid otselennud 36 regulaarliinil, millele lisandus 25 tellimuslendude sihtkohta. Suur osa regulaarliiklusest on jaotunud põhiliste sõlmjaamade vahel, nagu Helsingi, Riia, Frankfurt ja Stockholm. Augustis taastuvad regulaarlennud ka äriliinidel, mis juulis korraliste hooldustööde tõttu peatati. Tellimuslendudest olid ülekaalukalt populaarseimad Türgi, Bulgaaria ja Kreeka kuurordid.

Suvised reisijatearvurekordid panevad proovile lennujaama terminali läbilaskevõime, kuid teeninduse kvaliteeti aitavad üleval hoida kohusetundlikud meeskonnaliikmed, kes kiirel ajal ja keerulistes tingimustes hoolivalt ja professionaalselt töötavad. „Hilinemiste ja stressirohke reisialguse vältimiseks saab iga reisija kaasa aidata sellega, et saabub lennujaama piisava ajavaruga, et anda ära pagas ja läbida julgestuskontroll,“ meenutas Pärgmäe.

Reisijatearvurekord sündis juulis ka Tartu lennujaamas, kus teenindati 2257 reisijat, mis on 429 reisijat rohkem kui mullu samal ajal.

Head Uudised GoodNews