1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Kagu-Eesti tegevuskavaga loodetakse paremat loodus- ja kultuuripärandi kasutamist
Kagu-Eesti tegevuskavaga loodetakse paremat loodus- ja kultuuripärandi kasutamist

Kagu-Eesti tegevuskavaga loodetakse paremat loodus- ja kultuuripärandi kasutamist

Foto: folklore.ee
Foto: folklore.ee

Eesti regionaalarengu strateegiast lähtuv Kagu-Eesti tegevuskava 2015-2020 seab sihiks piirkonna loodusliku ja kultuuripärandi eripära parema kasutamise, milleks on kavas toetada pärandkultuurile tuginevat ettevõtlust ning lihtsustada nõudeid väiketootjatele.

Tegevuskava ei keskendu olulisel määral Kagu-Eestis juba toimivate riiklike valdkondlike tegevuste kirjeldamisele, vaid juhib tähelepanu neile olulistele küsimustele, mille parem lahendamine võiks anda piirkonna arengule täiendava impulsi, seisab eelnõus.

Selleks on tegevuskava tegevussuundadena loetletud omatoodetu müügi lihtsustamist piirkonnas ja pärandkultuurile tugineva ettevõtluse toetamist. Eripära hoidmiseks tunnustatakse ja toetatakse võro, seto ja mulgi piirkonnakeelte ning kultuuri hoidmist ja edendamist.

Riikliku turismiarengukava rakendamiseks Kagu-Eestis on kavas ellu viia regioonipõhised meetmed ning arendada piirkondade mainekujundust. Tegevuskava vaatleb Kagu-Eestina Valga, Võru ja Põlva maakonda.

Keskkonna- ja muinsuskaitseliste piirangute seadmisel arvestatakse eelnõu järgi senisest enam loodus – ja muinsusväärtuste kõrval ka kohalike elanike vajadustega ning keskkonnaseisundi parandamiseks viiakse koostöös ellu projektid olulistes kokkulepitud keskkonnakaitse suundades näiteks veevaldkonnas.

Head Uudised GoodNews