1. Avaleht
  2. Majandus
  3. KALEVI JUUBELIAASTA! Kalev tähistab 210. juubeliaastat eritoodetega
KALEVI JUUBELIAASTA! Kalev tähistab 210. juubeliaastat eritoodetega

KALEVI JUUBELIAASTA! Kalev tähistab 210. juubeliaastat eritoodetega

Kalevi juubelisariEesti suurim magusatootja Kalev tähistab tänavu 210. juubeliaastat. Selle puhul pani ettevõte kokku spetsiaalse juubelitoodete sarja, mis on müügil aprillist oktoobrini.

„Kalevi viiest tootest koosnev juubelisari sisaldab ühelt poolt ajalooliselt tuntud populaarseid tooteid ja teisalt täiesti uusi maiustusi. Ka pakenditevalikul lähtusime sellest, et esindatud oleksid traditsioonilised lahendused kõrvuti modernsetega. Näiteks on juubelikompvekid pakendatud uue põlvkonna kahest otsast kinnikeeratud etikettidesse,“ märkis AS-i Kalev juhatuse esimees Kaido Kaare.

Ta lisas, et sarja loomisel pidas Kalev silmas ka seda, et selles oleks piisavalt esindatud tooteid tumedast šokolaadist, mis erinevate uuringute andmetel omab igapäevase mõõduka tarbimise korral mitmeid tervisele kasulikke omadusi ja mille populaarsus on Eestis viimastel aastatel pidevalt kasvanud.

Kalevi 210. juubeliaasta sarja kuulub kolme erineva täidisega tumedast šokolaadist valmistatud kompvekke sisaldav kinkekarp; klassikaline piimašokolaad ja tume kreemja kooretäidisega šokolaaditahvel, mis on inspireeritud legendaarsest käsitöökompvekist Tuljak; lisaks tumedas, valges ja piimašokolaadis metspähklid efektses metallpurgis ning nelikümmend aastat kommivabriku tootevalikusse kuulunud pralineekompvek Kalev juubelikujundusega pakendis.

1806. aastal pani suhkrupagar Lorenz Caviezel aluse Eesti magusatööstusele. Tema töökoda valmistas muu hulgas martsipanimaiusi, mis mõni aastakümme hiljem saavutasid tõeliselt kõrge taseme ja laialdase tuntuse uue omaniku Georg Stude šokolaadi- ja martsipanitööstuses.

20. sajandi alguses tekkis Tallinnasse veel mitu maiustustevalmistajat, kellest suurimad ja tuntuimad – Kawe, Ginovker, Brandmann, Riola – pärast nõukogude võimu kehtestamist riigistati ja liideti koos Georg Stude äriga üheks suureks kondiitritööstusettevõtteks. Nii sündis tänane Kalevi šokolaadi- ja kompvekivabrik, mis tähistab sel aastal oma 210. sünnipäeva.

AS Kalev on Eesti suurim ja vanim magusatootja, mille põhitegevuseks on šokolaadi- ja suhkrukondiitritoodete tootmine ja müük. Lisaks tavasortimendile valmistab Kalev tooteid ka eritellimuste alusel. Enamik, s.o. ca 90% Kalevi toodangust müüakse Eestis. Peamisteks välisturgudeks on Balti riigid ja Skandinaaviamaad.

Head Uudised GoodNews