1. Avaleht
  2. Äri
  3. Karuvaatlus, militaar-merepark ja muu – EAS jagas toetust turismiprojektidele
Karuvaatlus, militaar-merepark ja muu – EAS jagas toetust turismiprojektidele

Karuvaatlus, militaar-merepark ja muu – EAS jagas toetust turismiprojektidele

Selgusid EAS-i turismi ärimudelite arendamisele suunatud programmi toel rahastatud projektid, kus toetust sai taotleda kuni 200 000 eurot projekti kohta.

Paljudes Lääne-Euroopa riikides võimatut karuvaatlust on Eestis tehtud ammu, kuid Natourest tuleb välja selles vallas palju mugavama pakkumisega. „Kui tavaliselt käib karuvaatlus spartalikes tingimustes, ööbimine on magamiskotiga onnis ja karu saab vaadata ainult väikesest pilust, siis me plaanime luua kõigi mugavustega peegelklaasseinaga onni, kuhu sisse tuleb dušš ja WC ning ööbitakse mugavalt linade vahel. Peegelsein võimaldab tekitada looduses olemise tunde ja võiks pakkuda pisut ka adrenaliini,“ sõnas projekti eestvedaja Bert Rähni.

Hara sadam muutub toetuse abil atraktiivseks militaar-merepargiks, kus pakutakse mitmekesiseid Eesti merepärandi taasloomist, loodusturismi toetavaid ja aktiivseid tegevusi. „Plaanime luua turismitoote ärikliendile, loodusturistile ja adrenaliinituristile,“ ütles sadama projektijuht Katrin Suursoo.

Spinnaker plaanib taastada ajaloolise Narva ja Narva-Jõesuu laevaliikluse. „Hetkel veel sobiva laeva osas läbirääkimised käivad, kuid see saab olema kahetekiline, millest ülemine on avatud. Mahutavuseks on ligi 100 inimest. Laevasõidu ajal on võimalik mobiilsest audiogiidist kuulata infot vaatamisväärsuste ja piirkonna ajaloo kohta,“ ütles projekti juht Kaspar Eisel.

Digitaalsetest lahendustest arendab Nordic Experience ekskursioonide tellimise rakendust. Navicup arendab platvormi tuurideks täisautomaatse audiogiidi juhendamisel. Nordic Hotels tuleb välja Eestit tutvustava kontaktivaba hotelliga Tallinna kesklinnas. Toolse Nostalgiakülas saab kogeda Nõukogude Eesti elu, Haapsalus aga öö veeta seitsmetärnihotellis.

Rohelahendustest hakkab Prangli Reisid pakkuma kestliku turismi põhimõtetest lähtuvat ja piirkonna eripära esile toovat majutusteenust. Markall arendab elektrijalgrattaturismi.

„Ärimudelite toetus on tegelikult olnud saadaval juba aastaid, kuid enne kriisi oli huvi leige,” ütles EAS-i turismiarenduskeskuse direktor Liina Maria Lepik.

Head Uudised GoodNews