1. Avaleht
  2. Äri
  3. Kes on viis parimat tööandjat tootmissektoris?
Kes on viis parimat tööandjat tootmissektoris?

Kes on viis parimat tööandjat tootmissektoris?

CV Online Estonia viis läbi traditsioonilise uuringu, millega selgitati välja töövõtjate eelistused tööandja valikul. Tootmissektori parimaks osutunud ABB ületas järgmisi oma tulemusega märkimisväärselt.

1. ABB. Olles juba kolmandat aastat järjest tööandjate tootmissektori edetabeli kolme parima seas, tõusis ABB värske küsitluse andmeil valdkonna selgelt kõige atraktiivsemaks tööandjaks. Ettevõtte kasuks andis hääle 252 inimest ehk 8% vastajaist.

Kuidas on ABB seda saavutanud? „Tootmissektori parima tööandja tiitel on ABB jaoks suur tunnustus, mille oleme saavutanud tänu meie pühendunud inimestele ning kaasavale organisatsioonikultuurile,“ märkis ABB Balti riikide juht Jukka Patrikainen. „ABB-l on tööandjana pakkuda tõeliselt palju, sest oleme globaalse haardega ning ka meie tegevusvaldkond on äärmiselt lai – robootikast ja automatiseerimisest kuni mootorite ja generaatoriteni. 2020. aasta, mil töötajate ohutus oli meie jaoks esmatähtis, tõestas, et oleme väga kohanemisvõimelised ning suudame leida nutikaid viise hübriidmeeskondades kokkulepitud tulemuste saavutamiseks ja ka virtuaalselt parema kliendikogemuse pakkumiseks.“

„Kandidaatide jaoks atraktiivsuse tõstmiseks oleme senisest enam jaganud meie töötajate kogemuslugusid ning tutvustanud ABB tegemisi,“ lisas ABB Balti riikide personalijuht Tuuliki Poom. „Suures rahvusvahelises ettevõttes on meil võimalik töötajatele luua mitmekesiseid arengu- ja karjäärivõimalusi, kuid ka stabiilsust ning turvatunnet. ABB on enam kui töökoht, kuna panustame teadlikult parema töötajakogemuse pakkumisele terve ABB teekonna vältel. Nii saame õnnelikumad töötajad ning rahulolevamad kliendid.“

2. Eesti Energia. Tootmissektori teine koht atraktiivse tööandjana kuulub Eesti Energiale. Stabiilselt esikolmikus püsinud organisatsiooni hindas sektori kõige eelistatumaks tööandjaks 163 vastajat ehk 5%. Eelmisel aastal kuulus Eesti Energiale edetabeli esimene koht.

3. Cleveron. Robootilisi pakiautomaate arendav ja tootev Cleveron on juba kolmandat aastat tootmissektori tööandjate esiviisikus. Cleveron püsib ka tänavu kindlalt tootmissektori liidergrupis vastajate poolt antud 5% ehk 148 häälega.

4. Alexela. Stabiilse tugeva positsiooni poolest torkab silma Alexela. Nagu eelmise aasta uuringus, kuulub neile ka tänavu neljas koht ja samamoodi ka 5% vastajate antud eelistustest, s.o. 140 inimese hääled.

5. A. Le Coq. Parima toiduainetööstuse esindajana on tootmissektori edetabeli viiendal kohal A. Le Coq. Ettevõte on oma mainet tööandjate silmis hüppeliselt parandanud, sest aasta eest ei mahtunud ta isegi kümne eelistatuima tööandja sekka. Vastajad andsid A. Le Coqile 4% ehk 134 häält.

Kõige ihaldusväärsema tööandjana tootmissektoris pakuti välja 341 erinevat organisatsiooni. Seda on rohkem kui üheski teises valdkonnas ja konkurents esiviisiku kohtade peale oli väga tihe.

Kõige tähtsamate kriteeriumitena tõid vastajad välja: (1) motiveeriv palk ja lisahüved, (2) hea sisekliima ja toredad kolleegid, (3) paindlik töökorraldus, (4) töötajate võrdne ja aus kohtlemine, (5) tulemuste märkamine ja tunnustamine, (6) töötajate tervise eest hoolitsemine ning (7) arenguvõimaluste pakkumine.

Kokku osales uuringus 3222 inimest üle Eesti, kes said märkida eelistatuima tööandja seitsmes erinevas ärisektoris. Tulemustega saab tutvuda lehel Topemployer.ee. Finantssektori parimaks tunnistati LHV Pank, kaubanduses Coop Eesti, IT-s Telia Eesti, transpordis Lux Express Estonia ja teeninduses My Fitness.

Head Uudised GoodNews