1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Kõige pere ja töötajasõbralikem ettevõte on tänavu Microsoft Estonia OÜ
Kõige pere ja töötajasõbralikem ettevõte on tänavu Microsoft Estonia OÜ

Kõige pere ja töötajasõbralikem ettevõte on tänavu Microsoft Estonia OÜ

29. mail andis sotsiaalminister Taavi Rõivas üle auhinna aasta pere- ja töötajasõbralikema ettevõtte konkursi võitjale Microsoft Estonia OÜ-le, kes pälvis sama tiitli ka aastal 2011.

Varasematel aastatel valiti üldvõitja ning eraldi kõige peresõbralikum ja kõige töötajasõbralikum ettevõtja. Seekord sai kõik kolm esikohta Microsoft. Lisaks konkursi võitjale tunnustati eraldi AS-i Dimela ja 3 Step IT OÜ.

Sotsiaalministri Taavi Rõivase sõnul on hea tava tunnustada ettevõtteid, kes hoiavad oma töötajaid ning pakuvad võimalusi, kuidas töö- ja pereelu paremini ühitada. “Iga ettevõtja teab, et häid töötajaid tuleb hoida. Mida rohkem on Eestis ettevõtteid, kes tahavad luua hoolivat ja turvalist töökeskkonda, seda stabiilsem on meie tööjõuturg ning seeläbi tugevam ka Eesti majandus,” lisas minister.

Konkurss tunnustab ettevõtteid, kus väärtustatakse head tööõhkkonda ja arvestatakse töötajate pere- ja eraeluga. Ühtlasi on konkursi eesmärgiks näidata, et töötajatele paremate töötingimuste loomine ja nende vajadustega arvestamine ei too kasu ainult töötajale, vaid ka tööandjale. Konkursi korraldajateks on Sotsiaalministeerium, Äripäev ning ajakiri Pere ja Kodu.

Üritusel saavad diplomi ka “Pere ja Kodu” lugejate ja žürii poolt valitud kõige peresõbralikumad kohad ja ettevõtmised. Kõige peresõbralikumaks muuseumiks valiti sel aastal Lennusadam. Peresõbralikuma ürituse tiitli pälvis ettevõtmine Asumispäevad üle Eesti, näiteks korraldati Tallinnas Kalamaja päevad ja Uue-Maailma päevad, Tartus aga Karlova ja Supilinna päevad. Kõige peresõbralikumaks söögikohaks tunnistati Põhjaka mõis.

Ettevõtteid hindasid 2013. a. kevadel toimunud konkursi raames nii tegevjuht ja/või personalijuht kui ka ettevõtte töötajad. Üldises pingereas on tegevjuhi või personalijuhi hinnangu kaal 40%, töötajate hinnangute kaal aga 60%.

Pere- ja töötajasõbralikke firmasid tunnustatakse juba 13. aastat ning tänavu osales konkursil ligi 46 ettevõtet. Varasemalt on kõige pere- ja töötajasõbralikuma ettevõtte auhinna saanud OÜ CPD ja AS Regio (2012), Microsoft Estonia OÜ (2011), Webmedia AS (2010), advokaadibüroo Sorainen AS (2009), Webmedia AS (2008), NT Logistika AS (2007), Scannotec (2006), Vain & Partnerid (2005; 2004), Krediidipank (2003), Paikuse Saeveski (2002) ning Eesti Post (2001).

Head Uudised GoodNews