1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Konverents Seed Forum Eesti viis kokku Eesti idufirmad ja investorid
Konverents Seed Forum Eesti viis kokku Eesti idufirmad ja investorid

Konverents Seed Forum Eesti viis kokku Eesti idufirmad ja investorid

8. oktoobril toimus Tallinnas investorkohtumine Seed Forum Estonia, mille eesmärk on kokku viia finantseerimist vajavad idufirmad ja investeerimisvõimalusi otsivad investorid. Rahvusvahelise sündmuse avas Suurbritannia ja Põhja-Iirimaa Ühendkuningriigi suursaadik Christopher Bruce Holtby, kes kiitis Eesti ettevõtjate uuendusmeelsust ning kiiret arengut.

Kokku astus investorite ette seitse erinevat iduettevõtet, kellel oli võimalus enda ideid tutvustada. Pitch’ivatest ettevõtetest neli ettevõtjat olid pärit Eestist, kaks Lätist ning üks Soomest – IoT Technologies, Decider LAB, Vamp Digital, Businessive, Usetrace (FIN), iGotClient (LAT) ja Sonarworks (LAT).

Seed Forum Estonia toetaja Advokaadibüroo Borenius andis välja eriauhinna mobiilse turundusega tegelevale digitaalstuudiole Vamp Digital. Advokaadibüroo Borenius advokaadi Ott Aava sõnul peavad nad oluliseks, et uuendusliku tegutsemisvaldkonna ettevõtjad, kelle tegevusel on suur perspektiiv, saaksid juba varases ettevõtlusfaasis piisavalt juriidilist tuge ja teadmisi, mille toel jõudsalt areneda. Presenter Marketing Alliance tunnistas parimaks Soome ettevõtte Usetrace, kellele auhinna raames tehakse brändi audit, koostatakse sotsiaalmeedia starteegia jne.

Seed Forum Eesti esindaja Rando Pärna: “Seed Forum Eesti on tegutsemisaja jooksul Eestis koolitanud üle 200 ettevõtte ja toonud neist investorite enam kui 70. Teadaolevalt ei paku ükski teine organisatsioon maailmas samasugust pressure tank meetodiga koolitust, kus ettevõtted saavad väga lühikese ajaga investorvalmiduse.” Rando Pärna loodab, et järgmise kaheksa aasta jooksul kasvab investorfoorum viiekordseks.

Seed Forum Estonia suursponsoriks on DNB pank, kes on sündmust toetanud juba enam kui viie aasta jooksul.

Head Uudised GoodNews