1. Avaleht
  2. Uudis
  3. Lääne-Harju valla elanike soodsam sõit Elroni rongides jätkub ka tuleval aastal
Lääne-Harju valla elanike soodsam sõit Elroni rongides jätkub ka tuleval aastal

Lääne-Harju valla elanike soodsam sõit Elroni rongides jätkub ka tuleval aastal

Elron ja Lääne-Harju vald pikendasid lepingut, mille alusel jätkab Lääne-Harju vald oma elanikele 60% hinnasoodustuse tegemist Elroni rongides. Odavamalt saavad sõita kõik rahvastikuregistris Lääne-Harju valla elanikuks registreeritud isikud. Soodustuse saamiseks on vajalik rongis esitada isikustatud Ühiskaart ja isikut tõendav dokument.

Elroni müügi- ja arendusjuhi Ronnie Kongo sõnul saab atraktiivset ühistransporti pakkuda ainult eri osapoolte koostöös: „Meil on sarnased lepingud mitme omavalitsusega juba aastaid ja on selgelt näha, kuidas need aitavad kaasa rongiliikluse populariseerimisele. Lääne-Harju vald on kindlasti Eesti üks kõige rohelisema mõtteviisisiga valdu, mis loomulikult langeb kokku ka meie väärtustega. Seetõttu on mul väga hea meel, et see koostööleping jätkub.“

Rahul on ka Lääne-Harju vallavanem Jaanus Saat: ”Rongiühendus on meie vallas üks olulisemaid ja mugavamaid transpordiviise ning seda kasutatakse meelsasti. Paljud inimesed peavad igapäevaselt sõitma kodukohast kaugemale tööle või kooli. Rong on selleks suurepärane sõiduvahend. Soovime, et veelgi rohkem vallaelanikke valiks liikumisvahendiks just rongi. Koostöös Elroniga sisse seatud 60% soodsam sõit on kahtlemata üks motivaatoreid. Rohevallana ei saa me mööda ka sellest, et mida rohkem inimesi valib autole alternatiiviks rongi, seda parem on see meie keskkonnale.”

Lääne-Harju vald hüvitab Elronile 60% rongipiletite maksumusest. Selle võrra saavad nii täispiletiga kui ka sooduspiletiga (nt õpilased, pensionärid) reisijad odavamalt sõita.

Soodustus kehtib isikustatud Ühiskaardi ja isikut tõendava dokumendi alusel kõikidele üksikpiletitele Läänesuunal I-IV tsooni piires. Üksikpileteid saab osta rongist klienditeenindajalt või piletimasinast, viimase puhul lisandub täiendav soodustus 10%.  Lisaks Elroni kaardile saab nüüd piletimasinas tasuda ka pangakaardiga.

Valla soodustusega on võimalik osta ka perioodipileteid, neid saab osta Pilet.ee lehelt Ühiskaardile. Lääne-Harju valla soodustusega perioodipiletitega võib sõita I-IV tsooni piires ka teistel suundadel.

Head Uudised GoodNews