1. Avaleht
  2. Majandus
  3. LG tõusis maailma ettevõtete jätkusuutlikkuse edetabelis 7 kohta
LG tõusis maailma ettevõtete jätkusuutlikkuse edetabelis 7 kohta

LG tõusis maailma ettevõtete jätkusuutlikkuse edetabelis 7 kohta

Logo 수정 사항Corporate Knights nimetas tehnoloogiaettevõtte LG Electronics (LG) juba kolmandat aastat järjest üheks maailma 100st kõige jätkusuutlikumast ettevõttest. Lisaks tunnustati LG-d Šveitsis maailma majanduse foorumil Gold Class tiitliga RobecoSAM 2016 jätkusuutlikkuse aastaraamatus.

Sel aastal oli LG saja ettevõtte hulgas 44. kohal, mis on 7 kohta kõrgemal, kui möödunud aastal. Hoolimata keerulistest maailmamajanduslikest tingimustest on LG suutnud igal aastal oma investeeringuid teadus- ja arendustöösse suurendada, et tagada globaalne teadusliidri positsioon. Suur osa LG teadus- ja arendustöö investeeringutest on läinud uute turgude loomiseks ning uute talentide leidmiseks ja hoidmiseks.

Corporate Knights kasutab jätkusuutlikkuse mõõtmiseks ulatuslikku mõõdikutesüsteemi, mis põhineb ettevõtte keskkonnasõbralikkusel ja sotsiaalsetel tegevustel, lisaks ka majanduslikel tulemustel. Ettevõte uuris ligi 4000 tippettevõtet üle maailma, et panna kokku lõplik nimekiri sajast kõige jätkusuutlikumast ettevõttest. Iga ettevõtet analüüsiti 12 põhiindikaatori järgi, nagu näiteks teadus- ja arendustööl põhinev innovatsioon, põhivara juhtimine, säästev energiakasutus, kasvuhoonegaaside heitkogused, ning võimekus pakkuda stabiilset töökohta olemasolevatele töötajatele, integreerides samal ajal edukalt ka uusi töötajaid.

Ühe tööstuse edukaima ettevõttena kvalifitseerus LG ka RobecoSAM 2016 jätkusuutlikusse raamatusse. LG sai tööstuse liidri ehk Gold Class tunnustuse oma suurepärase jätkusuutlikkuse tulemuse eest. Igal aastal, alates 2004, on jätkusuutlikkuse aastaraamat nimetanud maailma kõige jätkusuutlikumaid ettevõtteid igas valdkonnas vastavalt nende RobecoSAM iga-aastastele ettevõtete jätkusuutlikkuse hindamise tulemustele. Nagu ka eelmistel aastal pakub jätkusuutlikkuse aastaraamat mõtlemapanevaid ülevaateid põhitrendidest, väljakutsetest ja võimalustest, mis ühendavad ettevõtete jätkusuutlikkuse initsiatiivi jätkusuutlikkust toetavate investeeringutega.

LG-d on tunnustatud ka ettevõtte pühendumise eest keskkonna säästmisesse, viies ellu tegevusi, mis vähendavad kasvuhoonegaaside heitkoguseid ning vee tarbimist. 2014. aasta märtsis oli LG esimene elektroonikaettevõte maailmas, mille keskkonnasõbralikkust kinnitas ÜRO tõendatud heitkoguste vähendamise sertifikaat. LG järgib hoolikalt töö-, eetika-, keskkonna-, turvalisuse- ja tervisekaitsenõudeid nagu ka ettevõtte ülemaailmsed tootmisüksused ja äripartnerid, tagades, et kõik vastab EICC (Electronic Industry Citizenship Coalition) tegevuskoodeksile.

Head Uudised GoodNews