1. Avaleht
  2. Äri
  3. LHV avab esimese Balti pangana krüptokauplemisvõimaluse
LHV avab esimese Balti pangana krüptokauplemisvõimaluse

LHV avab esimese Balti pangana krüptokauplemisvõimaluse

Alates järgmisest nädalast saab LHV mobiiliäpis kaubelda suuremate krüptovaradega, nagu näiteks Bitcoin, Ethereum või Chainlink.

LHV avab klientidele võimaluse kaubelda krüptovaradega mobiiliäpis iga päev ööpäev ringi ühe maailma suurima litsentsitud krüptobörsi Bitstamp vahendusel. Soetatud krüptovarasid näeb ja saab hallata koos oma teiste investeeringutega. See tagab populaarsele ja kiiresti kasvavale varaklassile mugava ligipääsu ja annab kliendile oma portfellist tervikliku ülevaate. Lisaks pakub LHV uus lahendus eraisikule eeltäidetud maksuvorme krüptotehingute kiireks ja korrektseks deklareerimiseks.

„LHV on innovaatiliste lahenduste poolest olnud pangandussektori teerajaja. Plokiahela tehnoloogia vastu oleme pikalt huvi tundnud, kui juba 2015. aastal katsetasime ühe maailma esimese stablecoin’i moodi lahenduse ehk LHV Cuberi platvormiga. Vahepealsel ajal oleme oodanud regulatiivse keskkonna arengut, turu korrastumist ja professionaalsete turuosaliste teket. Tänaseks on krüptovarad kasvanud suureks valdkonnaks nii turuväärtuse kui ka detsentraliseeritud finantsteenustel põhinevate käivete osas. Usume, et plokiahelal põhinevate lahenduste tugevused kiiruse, efektiivsuse ja turvalisuse näol leiavad üha rohkemates näidetes kinnitust. Esimese pangana Baltikumis alustame oma klientidele krüprovaraga kauplemise pakkumist, kui esimese sammuna saab LHV mobiiliäpis krüptovarasid osta ja müüa,“ ütles LHV Groupi juhatuse esimees Madis Toomsalu.

Krüptokauplemine on suur edasiarendus LHV alternatiivsete investeeringute tootele, mis seni on võimaldanud klientidel kuvada enda välistel platvormidel olevaid krüpto-, start-up– ja ühisrahastuslaenude positsioone. Esialgu saavad kliendid turuhinnaga osta ja müüa kaheksat valitud suuremat krüptovara:

  • Bitcoin (BTC)
  • Ether (ETH)
  • Litecoin (LTC)
  • Uniswap (UNI)
  • Chainlink (LINK)
  • Stellar Lumens (XLM)
  • Polygon (MATIC)
  • Aave (AAVE)

„Lähitulevikus plaanime teenusesse lisada veel uusi instrumente, orderite tüüpe ja muid lahendusi mugavamaks kauplemiseks. Pikemas perspektiivis jälgime pingsalt plokiahela lahenduste arengut maailmas ja õige võimaluse korral oleme kindlasti valmis tegema ka järgmise sammu plokiahela lahenduste pakkumise suunas,“ prognoosis  jaepanga investeerimisteenuste juht Martin Mets.

Klientide krüptovarasid hoitakse turvaliselt Bit Go platvormil, mis kuulub Toronto börsil noteeritud Galaxy Digitali gruppi ja on oma valdkonna tuntumaid nimesid.

Teenuse turuletoomise raames korraldab LHV Pank 19. novembril huvilistele pikema veebiseminari krüptovaradesse investeerimise teemal. Seda saab jälgida Youtube’is või Facebookis. Lisaks LHV esindajatele osalevad seminaril ka investeerimiskogukonna esindaja Märten Kress, plokiahela eestvedajad Sten Tamkivi ja Edgar Aronov ning Eesti Panga rahapoliitika ja välismajanduse allosakonna juhataja Peeter Luikmel.

Head Uudised GoodNews
tags: