1. Avaleht
  2. Äri
  3. LHV avas klientidele pensioni investeerimiskonto võimaluse
LHV avas klientidele pensioni investeerimiskonto võimaluse

LHV avas klientidele pensioni investeerimiskonto võimaluse

Selleks, et kliendid saaksid soovi korral kasutada pensionireformiga loodud võimalust ise oma II pensionisamba vara juhtida, võimaldab LHV Pank juba 1. jaanuarist pensioni investeerimiskonto (ehk PIK-i) lepingu sõlmimist. Sõlmides lepingu vahemikul 1. jaanuar–31. juuli saab pensioni investeerimiskontot kasutama hakata 2021. aasta septembris.

LHV Panga investeerimisteenuste juhi Martin Metsa sõnul on PIK mõeldud eelkõige neile, kes soovivad oma pensionivara iseseisvalt juhtida, kasutades samas II samba võimalusi. „Enda isiklikule pensioni investeermiskontole saab suunata oma 2+4% pensionimaksed, samuti võib PIK-ile tulumaksuvabalt üle viia pensionifondi kogutud raha. LHV pakub klientidele võimalust PIK-i kaudu osta börsidel noteeritud väärtpabereid, nagu aktsiad või fondiosakud, samas võib vara hoida ka rahana või hoopis tähtajalise hoiusena,“ tutvustas Mets.

Metsa hinnangul on PIK osavale investeerijale hea vahend pensioni kogumiseks, kuna seda saab kasutada II pensionisamba süsteemi sees ning inimese enda pensionimaksete osa võimendab riigipoolne panus. „Kui praegu on Eesti börsiinvestorite arv hinnanguliselt 50 000 inimest, siis II sambaga on liitunud pea 800 000 inimest. Usume, et tänu PIK-ile suudame lähiaastatel Eesti investorite arvu mitmekordistada. PIK pole kindlasti igaühele – kui riske ei tunne, siis ei tasu ka oma pensioniraha mängu panna – kuid samas usun, et Eestis on olemas suur hulk inimesi, kes soovivad vastutust võtta ning oma rahaasjade üle ise otsustada.“ kommenteeris Mets.

Investeerimisteenuste turuliidrina arendab LHV Pank pensioni investeerimiskonto igati klientide vajadustele vastavaks. Nii saab lisaks üksiktehingutele hakata kasutama automaatset investeerimist, mille puhul, sarnaselt LHV Kasvukontole, valib pensionikoguja endale sobilikud väärtpaberid ning pank teeb regulaarsed ostutehingud tema eest. Automaatne investeerimine võimaldab PIK-i kliendil oma igakuised pensionilaekumised soodsalt ja mugavalt börsidele investeerida.

LHV PIK-ile hakkab kehtima uus, 1. jaanuaril rakendunud hinnakiri ehk Balti aktsiatehingud on PIK-i kaudu tasuta, Balti väärtpaberite hoidmine samuti tasuta, välisväärtpaberite hoidmine on kuni 50 000 € tasuta ning välisaktsiate tehingutasud varasemast madalamad. 2021. aasta lõpuni kehtivad välisaktsiate tehingutele erandkorras veelgi madalamad tehingutasud, nimelt 0,1% tehingu väärtusest, minimaalselt 10 eurot tehingu kohta. Soodustasude eesmärk on võimaldada klientidel parimatel tingimustel oma pensionifondidesse kogunenud raha iseseisvalt reinvesteerida.

Vaata lähemalt lhv.ee veebilehelt siit.

Head Uudised GoodNews