1. Avaleht
  2. Majandus
  3. LHV Groupi väärtus kerkis üle miljardi euro
LHV Groupi väärtus kerkis üle miljardi euro

LHV Groupi väärtus kerkis üle miljardi euro

Tänase börsipäeva lõpu seisuga ületab AS LHV Groupi väärtus miljardi euro piiri. Ettevõtte aktsia sulgumishind Tallinna börsil jõudis ajaloolise tipuni, kui börsipäeva lõppedes maksis aktsia 34,90 eurot ja sellega kasvas LHV Groupi väärtus 1,016 miljardi euroni.

Miljardieurose turuväärtuseni jõudmine on olnud üks LHV eesmärke, mis tehti juba 2017. aastal teatavaks ka aktsionäridele (vt artikkel „Visioon miljardist“ ajakirjas Investeeri 4/2017). Nagu aastaid tagasi lubatud, on ettevõtte väärtuse kolmekordistamine tuginenud nii äri kasvule Eestis, finantstehnoloogia ekspordile, erakorralistele tehingutele kui ka uute äriliinide arendamisele. Kuigi aktsia hinda ettevõte ise kommenteerida ei saa, väärib olulise eesmärgi täitmine siiski äramärkimist.

„Oleme tänulikud kõikidele klientidele, kes oma rahaasjad meie hoolde on usaldanud, samuti aktsionäridele, kes LHV-sse uskunud ja vajadusel omalt poolt ettevõtte kasvule õla alla pannud. Kindlasti väärib tunnustust kõigi, enam kui kuuesaja, LHV-s töötava ja varem siin töötanud inimese panus, kellel kõigil on oma oluline roll ettevõtte kasvus. LHV-s usume, et oleme endiselt alles oma eduloo alguses ning seepärast vaatame juba uute eesmärkide poole,“ ütles LHV Groupi juhataja Madis Toomsalu.

Head Uudised GoodNews