1. Avaleht
  2. Koos koroonast üle
  3. LISATUD KÕIGE POPULAARSEM AMETIKOHT I Hooajatöödele kandideerijate arv kahekordistus
LISATUD KÕIGE POPULAARSEM AMETIKOHT I Hooajatöödele kandideerijate arv kahekordistus

LISATUD KÕIGE POPULAARSEM AMETIKOHT I Hooajatöödele kandideerijate arv kahekordistus

Eriolukorrast tulenevalt püsib Eestis kõige populaarsema ametikohana kauba komplekteerija, kuid märkimisväärselt on kasvanud huvi ka hooajatööde vastu, näitab tööportaali CVKeskus.ee värske statistika.

Kõige tahetum amet oli märtsikuus kauba komplekteerija, mille ühele tööpakkumisele laekus keskmiselt 191 kandideerimisavaldust ja suurima kandideerijate arvuga tööpakkumisel ületas see isegi 900 tööotsija piiri. Ka populaarseim e-poe administraatori tööpakkumine meelitas kandideerima pea 400 tööotsijat.

Kiirelt on kahekordistunud ka kandideerimiste arv hooajatööpakkumistel – kui möödunud aastal samal ajal kandideeris hooajatöödele keskmiselt 19 kandideerijat, siis tänavu koguni 40.

„Suurim huvi on ladudes ja aianduses pakutavate hooajaliste tööde vastu, kus kandideerijate arvud tööpakkumistel ületavad 60 kandideerija piiri. Samuti on suurem tung suvisele maasikakorjaja ametile,“ toob välja CVKeskus.ee turundusjuht Henry Auväärt.

„Praegune eriolukord on märkimisväärselt suurendanud huvi erinevate hooajaliste tööpakkumiste vastu ja tööandjatel ei tasu karta, et eestimaalased ei ole valmis hooajalisi töid tegema. Näeme üle Eesti avaldatud hooajalistel tööpakkumistel mitmekümnetesse ulatuvaid kandideerijate arve,“ lisab Henry Auväärt.

Hooajalistele töödele on tööandjad hetkel otsimas traktoriste, maasikakorjajaid, hooajalisi aiandustöölisi ja ka erinevaid tööstus- ja tootmistöölisi.

Head Uudised GoodNews