1. Avaleht
  2. Majandus
  3. LIVE2LEAD I John C. Maxwell: läbikukkumine tekitab suuremat tänulikkust edu eest
LIVE2LEAD I John C. Maxwell: läbikukkumine tekitab suuremat tänulikkust edu eest

LIVE2LEAD I John C. Maxwell: läbikukkumine tekitab suuremat tänulikkust edu eest

New York Timesi juhtiv autor, treener ja kõneleja, kes on müünud üle 30 miljoni raamatu John C. Maxwell rääkis täna Starfish Academy poolt korraldataval juhtide ja meeskondade poolt hinnatud konverentsil LIVE2LEAD: Estonia kahest mõttest, mis aitavad liidrina edasi areneda.

Ebaõnnestumisi ja edu ei tohiks eraldi vaadata 

Maxwell rõhutas päeva esimesel ettekandel, et ebaõnnestumisi ja edu ei tohiks kunagi eraldi vaadata. “See on üks suur viga, mida me teeme. Vaatame ebaõnnestumisi ja edu pidevalt eraldi ja see on vale. Paneme edu paremale ja ebaõnnestumise vasakule ja ütleme: ma tahan edukas olla ega taha, et mul miski ebaõnnestuks. Niimoodi ei saa see olla, sest kui tahad tõesti olla edukas, siis sul päris kindlasti midagi ebaõnnestub. See on fakt, mitte teooria,” kinnitas ta.

Mõelgem – ükskõik, millise eduka inimesega sa ka ei räägiks, eranditult kõigil neist on rääkida paljudest läbikukkumistest, vigadest, südamevalust, pettumustest, mida nad on läbi elanud, et saavutada see edu, mida me näeme.

Seega Maxwell kinnitas, et neid ei tohiks eraldada. Need peavad käima koos, sest ebaõnnestumistest õppides saavutad rohkem edu. Ebaõnnestumine õpetab asju, mida edu kaudu õppida ei saa. Seega kui ebaõnnestumisi pole, siis pole ka võimalust õppida, mida edu saavutamiseks vaja läheb. Ta pani südamele, et ärge eraldage neid, ärge viige neid üksteisest kaugele.

John C. Maxwell on New York Timesi juhtiv autor, treener ja kõneleja, kes on müünud üle 30 miljoni raamatu, mis on antud välja viiekümnes keeles. Ta on saanud American Management Association®-i kõige parema ärivaldkonna juhi tiitli ja ajakirjadelt Business Insider ning Inc. maailma kõige mõjukama juhtimiseksperdi tiitli. Ta on asutanud organisatsioonid The John Maxwell Company, The John Maxwell Team, EQUIP ja John Maxwell Leadership Foundation, mis on koolitanud miljoneid juhte igast maailma riigist. Dr Maxwell on saanud Horatio Algeri preemia ja Luminary Leadership Networkilt Ema Teresa maailma rahu ja juhtimise preemia ning esineb igal aastal Fortune 500 ettevõtete, riikide presidentide ja paljude maailma juhtivate ärivaldkonna juhtide ees.

Teda saab jälgida: Twitter.com/JohnCMaxwell. Lisateavet leiate tema kohta veebilehelt JohnMaxwell.com.

Juhul kui soovid Maxwelli või selle aasta L2L konverentsi järele vaadata, siis saad seda teha kuni 28. veebruarini aadressil live2lead.ee

RAAMATUSOOVITUSED!

Juhtidele ja liidritele: 9 USA juhtimiseksperdi John C. Maxwelli raamatut

Siit leiad 9 raamatusoovitust John C. Maxwelli sulest, kes on USA-s tuntud juhtimisekspert, dünaamiline kõneleja ja autor, kes on müünud üle 18 miljoni raamatu. Koos Eesti finantsharidusettevõttega Starfish Academy korraldab The John Maxwell Co 29. jaanuaril juba kuuendat korda iga-aastast liidrite tippsündmust ja uue ajastu konverentsi LIVE2LEAD: Estonia.

“21 vääramatut juhtimise seadust. Järgi neid ja inimesed järgivad sind”, John C. Maxwell

Maxwell on organisatsiooni EQUIP alustaja, mille läbi on õpetatud enam kui 5 miljonit juhti 126st rahvusest. Igal aastal kõneleb ta juhtidele erinevates organisatsioonides, nende seas Fortune 500 firmad, erinevate rahvuste valitsused, rahvuslikud jalgpalli meeskonnad, USA Sõjaakadeemias ja ÜRO-s. Maxwell on hinnatud best seller autoriks New York Times, Wall Street Journal ja Business Week ajalehtede poolt. Selles raamatus jagab ta 21 vääramatut juhtimise seadust.

Olge rahvainimene. Edukaks juhiks tõhusate suhete loomise läbi”, John C. Maxwell

Juhtimine tähendab inimestega töötamist ja see ei pruugi alati lihtne olla. Inimestevahelised suhted määravad juhi edu või ebaõnnestumise – olgu siis büroos, kirikus või mistahes muus organisatsioonis. Seepärast on juhi jaoks äärmiselt oluline olla rahvainimene ja arendada oskust töötada organisatsiooni kõige väärtuslikuma ressursiga – inimestega. See raamat aitab arendada juhiomadusi, mõista ja abistada keeruka iseloomuga inimesi ning innustada töötajaid arenema ja edu saavutama! Juhi võimuses on tuua inimestes esile nende parimad omadused!

“Üheskoos võidukaks”, John C. Maxwell

Mida on vaja inimeste poolehoiu võitmiseks? Kas inimene peaks olema sündinud sõbraliku loomuse või suurepärase intuitsiooniga, et suhetes edukas olla? Kas on nii, et mõnedel on suhtlemisoskused ja mõnedel mitte ning me lihtsalt peame leppima võimetega, mis Looja on meile andnud? Kas keegi, kes on suhete loomisel hea, võib saada veelgi paremaks? Raamatus „Üheskoos võidukaks“ kirjutab Maxwell, et inimestega arvestades ja nendega õigesti suheldes saab võita pea kõik takistused ning meeskonnatöö on edu võti.

“Kuidas edukad inimesed mõtlevad”, John C. Maxwell

Maxwelli raamat „Kuidas edukad inimesed mõtlevad” on tänapäevases kiires elutempos täiuslikult kompaktne lugemisvara. Maxwell õpetab lugejale, kuidas olla loovam ja millal kahelda levinud mõttelaadis. Õpid hoomama üldist pilti, keskendudes samal ajal oma mõtlemisele. Saad teada, kuidas rakendada oma loovat potentsiaali, arendada jagatud ideid ja õppida minevikust, et mõista paremini tulevikku. Need üksteist tõhusa mõtlemise juurde viivat teed aitavad selgelt näha rada isikliku eduni.

“Liidrite kuldaväärt tarkus. Õppetunde eluaegsest juhtimisest”, John C. Maxwell

Targad juhid õpivad oma, targemad teiste vigadest – ja kordaminekuist. Raamat „Liidrite kuldaväärt tarkus“ aitab sul saada arukaimaks juhiks. Maxwelli ligi neljakümneaastasest juhtimiskogemusest väljapestud kuld säästab sind sama tegemast. Iga kullakamakas on üks kahekümne kuuest peatükist, mis moodustab kokku selle rahvusvaheliselt tunnustatud juhtimiseksperdi kuuekuulise mentorlusprogrammi.

“Maxwelli päevaraamat. 365 pilguheitu juhiomaduste arendamisele ja ümbritsevate mõjutamisele”, John C. Maxwell

Kas üks raamat saab olla juhtimisoskuse katalüsaator? Saab küll, kui see on „Maxwelli päevaraamat”. Selle köite abiga saate proovida Maxwelli kirjutistest pärinevaid aegumatuid juhtimispõhimõtteid. Iga lehekülg pakub ühe võimsa juhtimispõhimõtte, mis on valmis praktiliseks kasutamiseks tõsielus.

“15 hindamatut kasvuseadust, järgi neid ja saavuta oma potentsiaal”, John C. Maxwell

Kas on olemas kindlaid tegevusi ja viise, mis tagavad alati edu ning eesmärkide ja unistuste saavutamise? John C. Maxwell ütleb, et vastus on jah. Edu võti on kasvamises! Kasvamisele keskendudes sa arened ning arenedes saavutad alati oma potentsiaali ja seeläbi ka eesmärgid. Raamatus „15 hindamatut kasvuseadust, järgi neid ja saavuta oma potentsiaal“ toob Maxwell välja kindla edu ning sinu maksimaalse potentsiaali saavutamise seadused.

“Anna endast parim! “Kuidas võimendada sulle Jumalast antud eeldusi”, John C. Maxwell

Raamat “Anna endast parim!” on hea kolmel erineval moel. Võid ta kätte võtta enesetunde ja meeleolu tõstmiseks, lugedes lehekülje või kaks. Võid veelgi heldemalt nautida „pidulauda“ suurepäraste mõtete ja ideedega ning tõepoolest saada mõne õpetliku juhtnööri, mis muudab olukordi. Või siis võid end igapäevaselt ergutada tarkuse pärlitega, mis läbivad kogu raamatut.

“Ärieetikat kui niisugust pole olemas. Otsuste tegemisel kehtib ainult üks reegel”, John C. Maxwell

Selles raamatus selgitab Maxwell tarkuse, soojuse ja huumoriga, kuidas kuldne reegel loob ideaalse keskkonna edukaks äritegevuseks. Tema väiteid toetavad põhjalik uurimistöö ning ajaloo parimate mõtlejate ideed. Raamat näitab, kuidas õige käitumine loob situatsiooni, millest võidavad kõik: töötajad, kliendid, investorid ja otsuse langetaja ise. Äri läheb sujuvamalt, kasum tõuseb, ning teadmine, et on loodud alus tulevasele edukusele, annab sügava rahulolu tunde.

Head Uudised GoodNews