1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Loomemajanduskeskuse ettevõtted pääsesid „Ajujahil“ kümne parema hulka
Loomemajanduskeskuse ettevõtted pääsesid „Ajujahil“ kümne parema hulka

Loomemajanduskeskuse ettevõtted pääsesid „Ajujahil“ kümne parema hulka

Loomemajanduskeskuse ettevõtted pääsesid „Ajujahil“ kümne parema hulka2Kaks Tartu Loomemajanduskeskuse ettevõtet, arhitektuurikaubamaja katus.eu ja puidust disainvannide valmistaja Khis pääsesid ettevõtluskonkursil „Ajujaht“ kümne poolfinalisti hulka ning nende arenguteed saab alates homsest näha ETV ekraanil olevas „Ajujahi“ saates.

Tartu Loomemajanduskeskuse juht Reigo Kuivjõgi sõnas, et fakt, et „Ajujahi“ finalistidest viiendik on loomemajanduskeskuse kasvandikud, näitab kindlasti ka keskuse tugevat tööd loomeinimeste arengu nõustamisel.

„Hea meel on ka näha, et disaini-, arhitektuuri- ning muude loovate ideede osakaal on „Ajujahi“ finalistide hulgas niivõrd suur. See peaks andma kindluse, et ka loovettevõtete arendamise kaudu võib Eestist tekkida mõni üleilmse majanduse edulugu,“ lisas Kuivjõgi.

Foto: Arhidektuurikaubamaja
Foto: Arhidektuurikaubamaja

Katus.eu on arhitektuurikaubamaja. See on keskkond, mille kaudu saab inimene osta endale tuntud arhitekti poolt projekteeritud tüüpmaja, millele annavad kvaliteedi ja mille ehitavad valmis tuntud kodumaised ettevõtted. Vaata täpsemalt SIIT!

Khis disainvannid on termotöödeldud puidust. Puitdetailide vahel paiknevad spetsiaalselt Khisi poolt profileeritud sertifikaati omavad kummist tihendid, mis annavad vannile veepidavuse igas olukorras. Khis teeb puidust vannid kasutajasõbralikumaks kemikaale kasutamata. Vaata lähemalt SIIT!

Igas “Ajujahi” saates saavad võistkonnad konkreetse ülesande, mis on otseses kokkupuutes igapäevase äritegevusega. Saates hindab ideid ja võistkondade toimetulekut ülesannetega žürii.

Head Uudised GoodNews