1. Avaleht
  2. Teenus
  3. Lux Expressi liinivõrku lisandub kaks uut sihtpunkti
Lux Expressi liinivõrku lisandub kaks uut sihtpunkti

Lux Expressi liinivõrku lisandub kaks uut sihtpunkti

1. juulist lisandub Lux Expressi liinivõrku kaks täiesti uut sihtpunkti – Viljandi ja Otepää.

„Me oleme sel suvel suutnud laiendada enda liinivõrku ja ühendada lausa kolm Eesti keskust pealinnaga. Juunis käivitatud Tallinn-Kärdla liin on saanud paari nädalaga väga sooja vastuvõtu. See lisab kindlust, et ka Eesti talvepealinna Otepää ühendamine Tallinnaga kujuneb edukaks. Tallinna ja Viljandi vahelist ühendust, mis on kiiruselt samaväärne rongiga ja sõidumugavuselt peajagu üle, oleme juba pikalt kavandanud. Nüüd oli sobiv aeg selle teoks teha,“ kommenteeris ettevõtte tegevjuht Ingmar Roos.

Tema sõnul soovib bussifirma pakkuda reisijatele võimalikult tihedat liinivõrku, et nad saaksid bussireise planeerida vastavalt oma liikumisvajadusele, mitte vastupidi. „Samm-sammult oleme siseriiklikel liinidel liikumas kriisieelsesse seisu. Alates homsest saab Tallinna ja Tartu vahel mõlemas suunas sõita 20 korda päevas. Lisaks pakume suurema sõidunõudlusega päevadel ehk reedel ja pühapäeval mõlemal suunal veel kuus täiendavat väljumist.“

Kui Tallinn-Pärnu, Tallinn-Narva ja Tallinn-Kuressaare liinidel jõudis väljumistearv kriisieelse taseme lähedale juba varem, siis seekordne täiendus on suunatud just pealinna ja Lõuna-Eesti ühenduste tihendamisele. Näiteks kasvab Tallinn-Tartu liinil 1. juulist väljumiste tihedus koguni 25%.

„Enne kriisi olid Tallinn-Tartu liinidel suurem osa reisijatest tudengid ja töö tõttu kahe linna vahel liikujad. Kuna viirus jättis tudengid ja tööreisijad valdavalt kodukontorisse, siis oli Tallinn-Tartu vahel reisijatearvu langus kõige suurem. 1. juulist suurendame väljumiste arvu ettevaatavalt – me tahame juba enne sügist pakkuda oma klientidele taas sagedaste ühendustega teenust, et pandeemia ajal autoga liikunud inimestel oleks kindlus alustada jälle reisimist mugavate bussidega,“ lisas Roos.

28. juunist saab Lux Expressiga sõita igal hommikul Tartust Riiga ja õhtuti Riiast Tartusse.

Head Uudised GoodNews