1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Maag Piimatööstuse kümne aasta edu taga on innovatiivne tootearendus
Maag Piimatööstuse kümne aasta edu taga on innovatiivne tootearendus

Maag Piimatööstuse kümne aasta edu taga on innovatiivne tootearendus

Maag Piimatööstus tähistab sel nädalal kümnendat tegutsemisaastat. Innovatiivne tootearendus ja tarbija soovide kuulamine on tööstuse juhataja Valdis Noppeli hinnangul olnud eduka tegutsemise eelduseks.

“Maag Piimatööstus on piimatoodete turul tegutsenud teerajajana, mille tulemusel on tarbijateni jõudnud näiteks pudeldatud piim, hapukoorega kodujuust või Eesti parima toiduaine tiitli saanud Köögi toorjuust,” rääkis Noppel.

Maag Piimatööstus tõi juhataja sõnul esimesena turule ka unikaalse jogurtishake’i ja populaarsed kooresed jogurtid. Täna on sortimendis 16 kategoorias üle 230 tootenimetuse, millest uusimad on laktoosivabad tooted ja termostaatmeetodil valmistatud Kreeka ja Türgi jogurt.

Ta lisas, et tarbija on alati head tooted ära tundnud ning hoidnud neid aastaid poe piimatoodete letis.

“Oleme neile hea koostöö eest tänulikud ning püüame vastata ootustele ka järgmisel kümnel aastal,” ütles Noppel.

Kui prognoosida piimatoodete turu arengut järgmise kümne aasta jooksul, siis näeb Valdis Noppel tarbija teadlikkuse tõusu.

“See tähendab, et inimene jälgib üha rohkem, millise kvaliteediga kaupa ta ostab. Olen kindel, et eestimaalane eelistab edaspidigi kohalikust toorainest valmistatud piimatooteid. Turg võib aga veelgi mitmekesistuda, mis seab kohalikele piimatööstustele kõrgemad ootused,” kommenteeris Noppel.

Maag Piimatööstus on kümne aasta jooksul kujunenud Ida-Virumaa üheks suurimaks tööandjaks. Jõhvi piimatööstuses ja Annikvere juustutööstuses töötab kokku 195 inimest. Igapäevaselt töödeldakse ligi 190 tonni toorpiima, millest valmistatakse pea 3500 tonni piimatooteid.

Head Uudised GoodNews