1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium tunnustab Eesti ettevõtluse edendajaid
Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium tunnustab Eesti ettevõtluse edendajaid

Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium tunnustab Eesti ettevõtluse edendajaid

Juhan Parts

Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium käivitas taas konkursi „Tunnusta ettevõtluse edendajat”, mille eesmärk on välja selgitada, tunnustada ja üldsusele tutvustada Eesti parimaid ettevõtluse edendamist toetavaid algatusi.

Minister Juhan Partsi sõnul on eestlaste huvi ettevõtluse vastu hakanud viimastel aastatel kasvama ning seda on näidanud ka ettevõtete rekordiline registreerimine. „Kahtlemata on kõigil ettevõtlusprogrammidel ja konkurssidel oma roll selles, et eelmisel aastal registreeriti keskmiselt üle 50 ettevõtte päevas,“ lisas Parts.

Konkursile oodatakse algatusi ja projekte kuues kategoorias, mis toetavad ettevõtliku vaimu edendamist, ettevõtluskeskkonna parendamist, ettevõtlusalastesse oskustesse investeerimist, ettevõtluse rahvusvahelistumise toetamist, roheliste turgude ja ressursside kasutamise arengu toetamist ning vastutustundliku ja kaasava ettevõtluse arendamist.

Ministeerium ootab konkursil osalema kõiki Eesti valitsus- ja omavalitsusasutusi koos allasutustega, ettevõtluse tugiorganisatsioone, haridus- ja noorteorganisatsioone ning kõiki teisi institutsioone, sihtasutusi ja mittetulundusühendusi. Era- ja kolmandast sektorist oodatakse konkursile algatusi, mille puhul on toimunud koostöö avaliku sektoriga.

Juba seitsmendat aastat toimuv konkurss on Eesti eelvooruks üleeuroopalisele „Euroopa ettevõtluse edendamise auhinnad 2013” konkursile, mis toimub tänavu novembris Leedus. Varasematel aastatel on Eesti eelvooru võitnud teiste seas näiteks programm ENTRUM, e-majandusaasta aruanne, veebikeskkond TestMarket.eu, Äriregistri Ettevõtjaportaal ning ettevõtluskonkurss „Ajujaht“.

Projektide esitamise tähtaeg on 6. mai ning konkursi tingimustega on võimalik lähemalt tutvuda siin: http://www.mkm.ee/euroopa-ettevotlusauhinnad/

Head Uudised GoodNews