1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Majanduskomisjon: hotellid peavad saama võimaluse külastajate digiregistreerimiseks
Majanduskomisjon: hotellid peavad saama võimaluse külastajate digiregistreerimiseks

Majanduskomisjon: hotellid peavad saama võimaluse külastajate digiregistreerimiseks

Riigikogu majanduskomisjon kiitis tänasel istungil heaks turismindust reguleeriva eelnõu muudatusettepanekud, millega võimaldatakse majutusasutustel külastajaid elektrooniliselt registreerida ja kaotatakse külastajakaartide paberkujul säilitamise kohustus.

Majanduskomisjoni esimees Sven Sester märkis, et majutusteenuse kasutajate elektroonilise registreerimise võimalus lihtsustab nii majutusettevõtete kui ka klientide tööd ja elu. „Tegelikult ei ole ühtegi põhjust, miks säärane muudatus ei oleks võinud juba ammu tehtud olla. Klientidel kaob ära tüütu külastajakaardi täitmine hotelli vastuvõtus ja elektroonilisele kaardile võib kanda juba näiteks broneerimisel esitatud andmed,“ ütles Sester.

Majanduskomisjoni liikme Annely Akkermanni sõnul annab muudatus majutusettevõtetele võimaluse, et nad ei pea enam säilitama paberkandjal külastajakaarte, mis on suur samm bürokraatia vähendamisel. „Samas ei tähenda uus võimalus kohustust ja kui mõni hotell leiab, et paberil registreerimine ja paberandmete säilitamine on neile mugavam, siis see õigus neile jääb,“ täpsustas ta.

Sõltumata sellest, kas külastajaid registreeritakse edaspidi paberkaardil või elektroonselt, peavad majutusasutused külastajate andmeid säilitama kaks aastat, nagu ka praegu nõutud.

Turismiseaduse ja tarbijakaitseseaduse muutmise seaduse eelnõu (234 SE) eesmärk on majutusteenuse osutamise nõuete kaasajastamine. Vähendatakse nõudeid, mis ei ole otseselt vajalikud või kus toimib hästi iseregulatsioon, nt kvaliteedinõuded. Uuenevad majutusteenuse mõiste ja majutusettevõtete liikide kirjeldus. Eelnõu on teisel lugemisel 18. novembril.

Head Uudised GoodNews