1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Mindset coach Karmo Kivi: kui tahad teistsuguseid tulemusi, alusta teistmoodi mõtlemisest!
Mindset coach Karmo Kivi: kui tahad teistsuguseid tulemusi, alusta teistmoodi mõtlemisest!

Mindset coach Karmo Kivi: kui tahad teistsuguseid tulemusi, alusta teistmoodi mõtlemisest!

Mindset coach Karmo Kivi rõhutab, et põhjus, miks meid saadab ebaedu, on valed mõttemustrid. Kui ei muudeta oma mõttemustreid, uskumusi, harjumusi, ei saa paraneda ka tulemused. Inimesele on antud võime valida mõtteid, mis tekitavad tundeid, mille ajel nad tegutsevad. Selle teadvustamises peitub jõud oma elus vajalike muutuste tegemiseks, mis aitaks luua õnnelikuma elu.

Kõik sõltub su kogemustest ja uskumustest

Kivi sõnul just mõtteviis määrab, kas oled lahendustele suunatud või probleemidele ja pisiasjadele keskenduv. Kuidas maailma ja enda ümber olevaid võimalusi mõistad, sõltub aga sinu kogemusest ja uskumustest, mis on sinu perekonnas läbi erinevate põlvkondade aktsepteeritud olnud. Kui soovida teistsuguseid tulemusi, on vaja alustada teistmoodi mõtlemisest. Juurdunud mõttemustrite muutmine on võimalik vaid siis, kui on olemas tugev tahe luua paremaid tulemusi, nii finantsilisi kui suhteid.

Tulemused tekivad mõtetest

Kivi selgitab, et sageli arvatakse, et tulemused tekivad tegevustest. Kui tegevused ei too soovitud tulemusi, siis proovitakse muuta tegevusi ehk tegeldakse tagajärgedega, mitte ei võeta hetk aega, et analüüsida, miks see hea mõte siiski ei tööta. Sageli on põhjus selles, e inimene ise ei usu, et see võiks teistsugust tulemust tuua. “Kõik algab mõttest,” rõhutab Kivi. Mõte tekitab tunde ja tunde ajel tehakse tegevusi, öeldakse ka erinevaid asju ehk luuakse edasiviivaid või arenguid pidurdavaid olukordi.

Karmo Kivi tsiteerib James Alleni raamatut “Nagu inimene mõtleb”: “Inimene on niisugune nagu ta oma südames mõtleb… Inimene see, mida ta mõtleb ja inimloomus on kõikide tema mõtete summa.”

Samas toob ta välja, et võid arvata, et oled positiivne inimene, kuid sinus istuvad minevikuhirmud ja uskumused, mis ei lase sul oma täielikku potentsiaali avada. Mida täpsemalt oled välja mõelnud, mis on see, mida soovid teha ja mis on see, mis sind rõõmsaks teeb, seda suurem on tõenäosus, et viid ka oma soovid ellu. Paraku toimetavad paljud Kivi sõnul autopiloodil, teevad päevast-päeva samu tegevusi ja ütlevad, et neil pole aega tegelda mõtlemisega. Järelikult nende tulemused rahuldavad neid. Kui soovida aga enamat, on vaja leida aega, et mõttemustreid muuta.

4 mõtet raamatust “Suurelt mõtlemise maagia”

  1. Teadmised on jõud, kui neid konstruktiivselt kasutada.
  2. Teadmine on potentsiaalne jõud. Teadmised on jõud vaid siis, kui neid rakendatakse ja vaid siis, kui neid rakendatakse konstruktiivselt.
  3. Einstein leidis, et on palju olulisem kasutada oma mõistust mõtlemiseks kui faktide ladustamiseks.
  4. Henry Ford leidis, et oskus leida informatsiooni on olulisem kui mõistuse kasutamine faktide laona.

Karmo Kivi korraldab juba sel laupäeval Pärnus praktilise poolepäevase koolituse “KÕIK ON MÜÜK. Edu tagab müügioskus,” kus jagab praktilisi teadmisi, kuidas tõsta enesekindlust , kuidas kasutada oma teadmisi inspireerivate eesmärkide seadmiseks ja läbi millise protesssi  nendeni ka Jõuda. Tema sõnul ei ole koolitus vaid müügiinimestele, vaid kõigile, kes soovivad kasvatada enesekindlust, kuidas oma ideid paremini arusaadavaks teha, nii, et nad leiaksid toetuse, alates inimsuhetest kodus, tööl ja lõpetades siis reaalse müügitegevusega, teenuste või toodete müügiga.

Head Uudised GoodNews