1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Minister Aab arutas Põlva vallajuhtide ja ettevõtjatega koroonakriisi ja arenguvõimalusi
Minister Aab arutas Põlva vallajuhtide ja ettevõtjatega koroonakriisi ja arenguvõimalusi

Minister Aab arutas Põlva vallajuhtide ja ettevõtjatega koroonakriisi ja arenguvõimalusi

Riigihalduse minister kohtus veebi vahendusel Põlva maakonna vallajuhtide ja kohalike ettevõtjatega, et arutada koroonakriisi väljakutsete ja maakonna arenguvõimaluste üle.

„Eks peamised mured, mis täna piirkonnas valitsevad, on seotud ikka koroonakriisiga,“ ütles minister Jaak Aab. „Kinnitasin Räpina omavalitsusjuhtidele, et riik tuleb igal juhul olukorras appi ning lisaeelarve vahendid on ette nähtud just selleks, et tagada omavalitsustele kriisi ajal vajalikeks tegevusteks majanduslik tugi.“

Ministri sõnul on Kagu-Eestis jätkuvalt mureks kruusateed. „Teede remondiks ja tolmuvabaks muutmiseks on viimastel aastatel eraldatud just selles piirkonnas riigiteedele, aga ka kohalikele teedele oluliselt rohkem raha.“

Lisaks omavalitsusesindajatele kohtus minister kohalike ettevõtjatega. Tema sõnul on ettevõtjate panus piirkonna elu edendamisse ja hoidmisse hindamatu. „Hetkesituatsioonis on eriti oluline olla kohalike tootjate jaoks olemas ja nende tegutsemist toetada nii palju kui võimalik. Riik abistab piirkonna ettevõtlust omalt poolt Kagu-Eesti programmi abil,“ märkis Aab.

Vestluses ettevõtjatega kerkisid üles mitmed olulised teemad. Mooste linakasvatusettevõtte Linaagro tõstatas samuti kohalike teede küsimuse ja ühenduste parandamise vajaduse. Näiteks oleks ettevõtte toodangu transportimiseks vaja tolmuvabaks muuta Kauksi-Terepi tee.

Samuti kõneldi pereettevõtte Joosepi Talu esindajatega, kes on edukad marja- ja köögiviljakasvatajad, ja kohtuti noorte ettevõtjatega, kes on arendamas tervisekeskust Mooste Villa ruumidesse. Kunagises mõisa meierei hoones pakutakse lisaks perearstiabile ka iluteenuseid ja tegutseb spaa.

Riik on Põlvamaa ja Kagu-Eesti piirkonna arengu toetamiseks kavandanud Kagu-Eesti programmi, mille raames toetatakse jätkuvalt ettevõtluse arengut. Koostöös kohalike omavalitsustega on parandatud spetsialistide elamistingimusi, aidates seeläbi kaasa piirkonna majandusarenguks oluliste spetsialistide jäämisele ja tulemisele piirkonda. Samuti on uuendamisel Kagu-Eesti tegevuskava, mille eesmärk on aidata kaasa sellele, et piirkonnas loodaks uusi töökohti, elanikel oleks rohkem võimalusi kaugtöö võimaluse kasutamiseks, ühendused suuremate keskustega oleksid hõlpsad ja kiired ning kohapeal kasutataks parimal moel ära piirkonna eripärasid.

Põlva maakonna koosseisu kuuluvad pärast 2017. aasta haldusreformi kolm valda: Kanepi, Põlva ja Räpina.

Head Uudised GoodNews