1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Minister Kristjan Järvan: Saaremaa elektroonikatööstuse rohetooted on tugev samm jätkusuutlikuma maailma suunas
Minister Kristjan Järvan: Saaremaa elektroonikatööstuse rohetooted on tugev samm jätkusuutlikuma maailma suunas

Minister Kristjan Järvan: Saaremaa elektroonikatööstuse rohetooted on tugev samm jätkusuutlikuma maailma suunas

Täna külastas elektroonikatootmisettevõtte Incap Kuressaare tehast ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Kristjan Järvan, kelle sõnul on kasvavate majandustulemuste ja üha suuremate tootmisvõimsustega tehase elektroonikalahendused tugev edasiviiv samm jätkusuutlikuma tarbimiskeskkonna suunas.

Foto: Incap Estonia

Incap Estoniat hiljutise EASi ja KredExi ühendasutuse ning Eesti Tööandjate Keskliidu tiitli “Aasta Välisinvestor 2022” puhul õnnitlema saabunud minister Järvan tutvus lähemalt Saaremaa suurima elektroonikatehasega ja peagi avatavate uute tootmisseadmetega, mis tõstavad veelgi senist tootmisvõimekust. “On erakordne näha, kuidas meie suurimal saarel valmistatakse tänu siinsetele inseneridele ja spetsialistidele suures jaos just rohelistele ja keskkonnasõbralikele lahendustele suunatud elektroonikat, mille eksport üle kogu maailma tõestab meie kohaliku oskusteabe kõrgeimat kvaliteeditaset,” märkis minister Incapi Kuressaare tehast külastades.

Foto: Incap Estonia

Tehase juht Greg Grace, kes tutvustas kohapealset tootmist, meeskonda ja kiire kasvu taga peituvaid põhimõtteid, usub sealjuures Incapi tugevasse kasvu ka edaspidi. “Elektroonikaseadmete kasutus kasvab tänapäeval kiires tempos, kuid lisaks lahenduse tehnilisele ülesehitusele hinnatakse üha enam ka seda, mis valdkonna heaolusse see lahendus panustab. Nii on ka meie tehasel tõeliselt hea meel, et saame toota elektroonikat ettevõtetele nagu Bolt, Ampler Bikes või Corvus, kes kõik ühel või moel rohelisemasse tulevikku panustavad,” kirjeldas Grace.

Foto: Incap Estonia

Ja kuigi 75-90% ettevõtte toodangust eksporditakse Eestist välja, on aastatega kasvanud ka ettevõtte toodang Eestisse – sealjuures eeskätt just iduettevõtetele. “Oleme äärmiselt uhked, et saame olla osa Eesti startupperite edulugudest ning panustada maailmamuutvatesse lahendustesse – olgu selleks kohapealsed seadmed kergliikurite vallas või meie kohalike inseneride tipptasemel lahendused NASA-le, mis ühises koostöös peagi Kuud avastama lendavad,” rääkis Grace.

Foto: Incap Estonia
Head Uudised GoodNews