1. Avaleht
  2. Äri
  3. Minister Sutt: iduettevõtetel on võtmeroll Eesti innovatsioonipöördes
Minister Sutt: iduettevõtetel on võtmeroll Eesti innovatsioonipöördes

Minister Sutt: iduettevõtetel on võtmeroll Eesti innovatsioonipöördes

Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Andres Sutt kohtus 10. veebruaril iduettevõtteid koondava Asutajate Seltsi ja startup kogukonna esindajatega, et arutada sektori väljakutseid, tutvuda järgmisteks aastateks seatud eesmärkidega ja saada ülevaade sektori ootustest riigile.

„Kohtumisel arutasime, millised on kõige kriitilisemad valdkonnad ja suunad, kuidas ärikeskkonda Eestis parandada, et iduettevõtted tahaksid siin tegutseda, uusi töökohti luua ja laieneda,“ ütles Sutt. „Oluline on see, et saaksime koos Eesti majandusele uuesti hoo sisse, viiksime selle uuele arengutasemele ja nii, et Eesti ettevõtluskeskkonna konkurentsivõime paraneks.“

Sutt ütles, et iduettevõtted saavad oluliselt panustada sellesse, et riik saavutaks oma suure eesmärgi tõsta Eesti tööjõu tootlikkus 110 protsendini Euroopa Liidu keskmisest. „Kuna praegu oleme jõudnud ligi 80 protsendini, siis on meil veel pikk tee minna. Samas usun, et iduettevõtluse ökosüsteem ja nende soov jõuda kümne aastaga 10 miljardi eurose käibeni aitab tootlikkuse kasvu silmnähtavalt tõsta ning seatud ambitsioonikas eesmärk saavutada,“ ütles Sutt.

Minister Sutt selgitas, et valitsuse prioriteet on soodustada ettevõtluses digi- ja rohepööret ning innovatsiooni, samuti on plaanis käivitada eraldi toetusmeede iduettevõtetele. „Uute meetmete peamine eesmärk on toetada tulevikuinvesteeringuid ning suurendada teadus- ja arendustegevuse osakaalu, et Eesti majanduse teadmusmahukus kasvaks,“ ütles Sutt.

Kohtumisel arutati ka välistööjõu küsimuste üle. „Kõige olulisem signaal Eestist väljaspoole on lihtne – Eesti on äriks avatud ja eksperdid, keda me Eesti tööturult ei leia ja kes jagavad meiega samu väärtusi, riiki teretulnud. Töökätepuudus ei saa olla takistuseks, et sektoris arengut ei toimuks,“ ütles Sutt.

Kohtumisel osalesid Asutajate Seltsi juhatuse liikmed Martin Villig ja Sten Tamkivi, Startup Estonia juht Eve Peeterson, Pipedrive’i kaasasutaja Ragnar Sass ja MKM-i esindajad.

Head Uudised GoodNews