1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Nestlét tunnustati kliimamuutusevastase võitluse eest
Nestlét tunnustati kliimamuutusevastase võitluse eest

Nestlét tunnustati kliimamuutusevastase võitluse eest

Nestlé sai rahvusvahelise prestiižika tunnustuse 2019. aastal koostatud kliimamuutusi soosivate läbipaistvate raportite eest. Tunnustuse andis välja MTÜ Carbon Disclosure Project (CDP) ja märkis suurettevõtte ära A-nimekirjas, kuhu pääsevad kõige eeskujulikumad keskkonnasõbralikud suurorganisatsioonid terves maailmas.

Tunnustuse näol on tegemist iga-aastase traditsiooniga, CDP iga-aastane keskkonnateabe avalikustamise ja hindamise protsess on laialt tuntud ja tunnustatud kuldse standardina, näitab korporatsioonide tegevuste keskkondlikku läbipaistvust. Nestlé puhul rõhutati eraldi heitkoguste vähendamist, kliimaga seotud riskide leevendamist ja madala süsinikutarbimisega tootmisprotsesside arendamist.

Nestlé asepresident Magdi Batato: “Nestlél on hea meel kuuluda ka tänavu taas A-nimekirja. See on austusavaldus nii meie pingutustele kliimamuutuste valdkonnas kui ka kogu ettevõtte jätkusuutlikkusele. Ühiskonnana seisame silmitsi suurte ohtudega kliimavaldkonnas. Möödunud aastal teatasime, et tugevdame oma jõupingutusi ja viime 2050. aastaks kasvuhoonegaaside emissiooni näitajad nulli. Jätkame oma jõupingutustega ja kutsume üles ka kõiki teisi ühinema meie teekonnaga vastutustundlikus tootmises.”

Ettevõtte ambitsioon saavutada 2050. aastaks nullemissioon põhineb aastakümnete pikkustel jõupingutustel vähendada kasvuhoonegaaside heitkoguseid. Eesmärgi saavutamiseks koostatud planeeringud hõlmavad põllumaade ja metsade taastamist, taastuvenergia kasutamise suurendamist ja toodete paremat ümberkujundamist. Nii väheneb keskkondlik jalajälg ja uue plaani järgi aitavad tooted edaspidi kaasa ka tasakaalustatud toitumisele.

Ettevõte jätkab kliimaalaseid jõupingutusi – nii teatas Nestlé näiteks eelmisel nädalal, et kavatseb investeerida kuni 2 miljardit Šveitsi franki taaskasutatava plastiku arendamisele ja uuenduslike jätkusuutlike pakendilahenduste väljatöötamisele.

Head Uudised GoodNews