1. Avaleht
  2. Määratlemata
  3. Nii vahva! Loomemajanduskeskuses kaitsti edukalt äriplaani, mis propageerib laisklemiskultuuri
Nii vahva! Loomemajanduskeskuses kaitsti edukalt äriplaani, mis propageerib laisklemiskultuuri

Nii vahva! Loomemajanduskeskuses kaitsti edukalt äriplaani, mis propageerib laisklemiskultuuri

Tartu Loomemajanduskeskuse juures tegutsenud hindamiskomisjoni ees kaitses edukalt äriplaane kaheksa uut loomeettevõtet, kellest parimatel on võimalus asuda loomemajanduskeskuses inkubatsiooni ja saada abi ettevõtte arendamisel.

Loomemajanduskeskuse juhi Reigo Kuivjõgi sõnul võib uue lennuga rahule jääda.  „Need noored ettevõtjad tulid meie juurde põnevate ja omanäoliste ideedega. Nüüd on ka äriline pool küpsenud ja usun, et kuuleme neist ka edaspidi,“ lisas Kuivjõgi.

Hindamiskomisjoni ees kaitsesid äriplaani järgmiste ideedega ettevõtjad:

Liisi Lillemäe ja Olga Voog soovivad toota boheemlaslikke mahekangast toodetud naistekleite ja -pesu.

POKO on viieliikmeline tiim, kes pakub võimalust olla stiilselt keskkonnasõbralik. Nende tooteks on võtmehoidja, mille sees on tugevast kangast ostukott, asendamaks ühekordseid kilekotte.

Rees-Roonius Juurmaa soovib pakkuda alpinismiteenuseid: alpinismikoolitused, varustuse rent, juhendatud ronimisteenused, ronimisseinte ehitus.

Isebell Helimets valmistab kunstlilledest kauneid pärgi pruutidele ja altarikaari pruutpaaridele.

Maarja Niinemägi ja Kertu Tuberg  avavad Tartus Tähe tänaval galerii avatud stuudioga, mis koondab kolme ehtekunstniku loomingut. Muu hulgas pakutakse õpitubasid ja tutvustatakse külaliskunstnike loomingut.

Laura Pormeister pakub seinamaalingute, mosaiikide valmistamise ja maalingute restaureerimisteenust.

Maire Butkaite hakkab valmistama fliisist ja puuvillast pükstükke. Selle eesmärgiks on propageerida laisklemiskultuuri, tuletades meelde, et tänapäeva kiires maailmas on tarvis ka puhata.

Olivia Nõgisto pakub tööpsühholoogia ja tööhuumoriga seotud digiprinte kontoritesse.

Tartu Loomemajanduskeskuse eelinkubatsiooni programmi eesmärgiks on anda loomeettevõtlusega alustajatele algteadmised ettevõtlusest. Kolmekuulise kursuse järel kirjutatakse valmis äriplaan ja kaitstakse seda komisjoni ees.

Head Uudised GoodNews