1. Avaleht
  2. Toode
  3. Nike tutvustas läbimurdelist „kootud“ jalgpallijalatsit Magista
Nike tutvustas läbimurdelist „kootud“ jalgpallijalatsit Magista

Nike tutvustas läbimurdelist „kootud“ jalgpallijalatsit Magista

magista_nike_3
Foto: Nike

Nike tutvustas eelmisel nädalal Barcelonas uhiuut Flyknit tehnoloogiaga valmistatud jalgpallisaabast Magista, mille loomisele aitasid kaasa maailmakuulsad jalgpallurid Andrés Iniesta ja Mario Götze. Oma välimuselt pigem nagadega sokki meenutava jalgpallijalatsi arendustöö toimus laboratoorsetes tingimustes ning teadlaste käe all ligi nelja aasta vältel – tulemuseks on ülimugav jalgpallijalats, mis justkui sulab jalaga ühte.

Nike uus õhuke ja voolujooneline jalgpallijalats Magista sai loodud tippjalgpallurite ja teadlaste koostöös eesmärgiga luua jalats, mis vastaks kõikidele mängija vajadustele. FC Barcelona ja Hispaania koondise mängija Andrés Iniesta sõnul võimaldab saabas liikuda vaistlikult ja kindlalt ning neid kandes on ülimugav tunne nagu midagi ei olekski jalas.

Foto: Nike
Foto: NikeMag

“Saapa loomisel kuulati maailma parimate jalgpallurite tagasisidet, kelle sõnul on mängija jaoks kõige olulisem just palli tunnetus ning võimalusel mängiksid nad kasvõi paljajalu – sellest juhindudes saigi loodud mugav ja tundlik jalgpallijalats Magista, mis vastab maailma parimate mängijate nõudmistele” ütles Nike maaletooja AS’i Jalajälg tegevjuht Rainer Tops.

Saapa ninaosas on kasutatud jalgpallis uudset tugeva tekstuuriga 3D kangast, mis pakub paremat kontakti jalanõu ja palli vahel, võimaldades jalgpalluril palli tugevamini kontrollida. Magista sääreosa on valmistatud uue Dynamic Fit äärega, mis lukustab jalanõu kindlalt ja mugavalt jala külge ning jalats on kaetud õhukese NIKESKIN kihiga, mis kaitseb jalanõusid märgumise eest.

Foto: Nike
Foto: Nike

Flyknit tehnoloogiat tutvustas esmakordselt Nike 2012. aastal ning selle eripära tuleneb nii jalatsi valmistamistehnoloogiast kui ka mugavusest, mida see sportlasele pakub. Nike Magista saabas on esimene jalgpallijalats, mis on valmistatud Flyknit tehnoloogiaga, mis tagab mängijale täieliku mugavuse ja kontrolli ning on tootmise seisukohalt maksimaalselt ökoloogiline.

Esimest korda näeb Magistat Iniesta ja Götze ning ka teiste profijalgpallurite jalas juba sel suvel Brasiilias toimuvatel jalgpalli maailmameistrivõistlustel.

Vaata fotosid Magista saapast.

Head Uudised GoodNews