1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Nordecon hakkab ehitama ärihoonet Veerenni tänavale
Nordecon hakkab ehitama ärihoonet Veerenni tänavale

Nordecon hakkab ehitama ärihoonet Veerenni tänavale

NordeconNordecon AS ja ASi Kawe tütarfirma OÜ Kawe Invest sõlmisid lepingu ärihoone ehituseks Veerenni tn 24 paiknevale kinnistule. Tallinna südalinna äärel Baltika kvartalisse kerkiva hoone ehitustööde maksumuseks on ligikaudu 9 miljonit eurot ilma käibemaksuta.

„Nordeconil on taas hea meel teatada mahuka ehituslepingu sõlmimisest hoonete valdkonnas, kus varasemal paaril aastal erasektorist pärit tellijate aktiivsus väga suur polnud. Liiatigi on Kawe näol tegemist koostööpartneriga, kelle portfellis on täna eranditult kõrge klassiga kinnisvara ning hiljuti ehitusloa saanud kõnealune büroohoonegi vastab samadele standarditele,“ lausus Nordecon ASi juhatuse liige Avo Ambur.

“Kaks aastat tagasi ostetud Baltika kvartali puhul oli kohe selge, et kinnistu vajab edasi arendamist, täna alguse saanud Norra maja ehitus on selle loogiline jätk,” lausus Kawe partner Jaanus Kosemaa. “Senine kvartali haldamine on andnud kinnitust, et tehtud investeeringu asukoht on suurepärane ning uus efektiivse korruseplaani ja kaasaegsetele energiatõhususe normidele vastav hoone väärtustab seda veelgi.” Kosemaa sõnul on hoone projekteerimisel kasutatud Norra partnerite aastate jooksul talletatud kogemusi.

Rajatava 7-korruselise büroohoone pindala koos parkimise osaga on kokku ligemale 13 000 ruutmeetrit. Hoone valmib plaanide kohaselt 2015. aasta sügisel.

Norra päritolu kapitalile kuuluv Kawe on ärikinnisvarainvesteeringutega tegelev kontsern, kuhu kuulub Eestis 14 objekti kogupindalaga 125 000 ruutmeetrit. Portfellis on 6 büroohoonet ja 8 tööstuskinnisvaraobjekti koguväärtuses 102 miljonit eurot.

Nordecon AS (www.nordecon.com) on 1989. aastal asutatud Eesti juhtivaid ehitusettevõtteid. Alates 2006. aasta maist on Nordecon noteeritud NASDAQ OMX Tallinna börsil. Kontserni kuulub lisaks emaettevõttele üle 10 tütarettevõtte. Kontserni konsolideeritud müügitulu oli 2013. majandusaastal ligi 174 miljonit eurot ja puhaskasum 4,6 miljonit eurot. Kontsern annab tööd enam kui 700 inimesele.

Head Uudised GoodNews