1. Avaleht
  2. Uudis
  3. Nordic Aviation Groupi finantsjuhiks sai Eteri Harring
Nordic Aviation Groupi finantsjuhiks sai Eteri Harring

Nordic Aviation Groupi finantsjuhiks sai Eteri Harring

Lennundusettevõtte Nordic Aviation Group nõukogu kinnitas juhatuse liikmeks ja finantsjuhiks pikaajalise töökogemusega finantseksperdi, endise Maag Grupi finantsjuhi Eteri Harringu.

Nordic Aviation Groupi nõukogu esimees David O’Brock ütles, et Eteri Harringu kasuks kõneles suur töökogemus. “Harring töötas pikalt erasektoris, sealhulgas panganduses. Tal on olnud varasemalt kokkupuuteid erinevate ettevõtete ülevõtmistega ja liitmistega,” kinnitas O’Brock, kelle sõnul on Eteri Harringu ülesandeks grupi finantsstruktuuri edasiarendamine. Uus finantsjuht koordineerib terve kontserni rahandustegevust. Temani jõuavad gruppi kuuluvate Nordica ja Regional Jeti (Xfly) finantskontrollerite ja raamatupidajate aruanded.

Eelmine juhatuse liige ja finantsjuht Kristi Ojakäär oli ametis 2019. aasta septembrini. “Sellest ajast meil kontsernitasandil finantsjuhti polnud, kuid seoses muudatustega lennundusgrupi tegevuses – eesmärgiga väljuda edukalt koroonakriisist ja tagada grupi ettevõtete selge ja efektiivne finantsjuhtimine – tekkis vajadus laiendada juhatust ja leida uus finantsjuht,” selgitas David O’Brock.

Hiljuti sai Nordica rahvusvahelise lennuettevõtte sertifikaadi ja IATA-koodi, mis võimaldab ettevõttel lennata oma nime all. Varasemalt teiste lennuettevõtete piletimüügisüsteeme ja lendude opereerimisteenust kasutanud ettevõte tegi ametliku lennufirmana esimese lennu 1. augustil Tallinnast Rootsi, kus hakkab pakkuma regulaarlende riigihankega võidetud marsruudil Gällivare-Arvidsjaur-Stockholm.

“Riigihanked võimaldavad Nordical saada stabiilse piletimüügist sõltumatu sissetuleku, mille toel saab turunõudluse tekkides käivitada lennuliinid Tallinnast,” rääkis O’Brock.

Eteri Harring õppis rahandust ja pangandust äriülikoolis Estonian Business School, kust ta sai bakalaureusekraadi. Tema varasemad töökohad on näiteks Riigimetsa Majandamise Keskus, Tallinna Vesi, Swedbank ja Talinvest Suprema Securities.

“Otsuse taga kandideerida Nordic Aviation Groupi finantsjuhiks oli soov ennast proovile panna niivõrd põnevas, väljakutseid pakkuvas ja konkurentsitihedas valdkonnas kui lennundus. Soovin anda oma panuse Eesti suurima lennundusettevõtete grupi edasiarendamisesse,” põhjendas Eteri Harring.

Nordic Aviation Group on 2015. aastal asutatud lennundusettevõtete grupp, mis kuulub täies mahus Eesti riigile.

Head Uudised GoodNews