1. Avaleht
  2. Äri
  3. Novembris müüdi Tallinnas rohkem kortereid kui oktoobris
Novembris müüdi Tallinnas rohkem kortereid kui oktoobris

Novembris müüdi Tallinnas rohkem kortereid kui oktoobris

Novembris müüdi Tallinnas 973 korterit, mis on 5% rohkem kui oktoobris ja 8% enam kui mullu samal ajal, selgub maa-ameti statistikast.

Novembris tehti Tallinnas kinnisvaraga kokku 1254 ostu-müügitehingut, mis on 2% enam kui oktoobris ning 2,6% rohkem kui mullu novembris. Kinnisvaratehingute koguväärtus oli 208 miljonit eurot, mis on 33% rohkem kui eelmisel kuul ja 35% enam kui eelmise aasta novembris.

Korteritehingute koguväärtus tõusis kuu lõikes 10 protsenti. Pealinna korterite keskmine ruutmeetri hind langes kuuga 1,4% 2151 euroni. Novembris müüdi Tallinna kalleim korter 658 000 ning odavaim 7500 euroga.

Novembris müüdi Tallinnas 46 hoonestatud elamumaa kinnistut, mis on 12 võrra rohkem kui varasemal kuul. Kalleim eramu müüdi 503 000 ning soodsaim 10 250 euro eest.

Möödunud kuul müüdi Tallinnas 15 elamumaa krunti, mis on oktoobriga võrreldes nelja võrra enam. Kalleim krunt maksis 1,3 miljonit ning soodsaim 45 000 eurot.

“Viimase kolme kuu arvestuses tehti rohkem tehinguid kui mullu samal perioodil. Inimesed ootasid kevade ja suve ära ning kui üleüldist majanduskriisi ei tulnud, siis hakati edasilükatud tehinguid vormistama. Eratarbimine vähenes kolmandas kvartalis tegelikult ju alla ühe protsendi ja see peegeldab üldist tarbijakindlust. Inimestel on ikka vaja elupinda vahetada ning vahepeal kuhjunud nõudlus registreeriti notari juures ära,” kommenteeris 1Partner Kinnisvara juht Martin Vahter.

Head Uudised GoodNews