1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. OMA KARBIGA POODI I Maximast saab osta lahtist toitu oma karpi
OMA KARBIGA POODI I Maximast saab osta lahtist toitu oma karpi

OMA KARBIGA POODI I Maximast saab osta lahtist toitu oma karpi

Juba enam kui kolm kuud on Maxima suuremates kauplustes olnud võimalik osta lahtise toidu lettidest toitu oma taarasse – olgu see siis plastikust, klaasist või metallist toidukarp või -purk. Näha on, et kliendid hakkavad selle võimalusega harjuma.

„Maxima peab oma ökoloogilise jalajälje vähendamist üha olulisemaks. Eelmise aasta lõpus alustasime regulaarset koostööd Toidupangaga, kuhu annetavad juba kõik meie 83 kauplust, logistikakeskus ja tootmisüksused. Sellega anname suure panuse toidu päästmisse. Sel suvel otsustasime astuda järgmise sammu ja seda plastikpakendite vähendamise suunal,“ rääkis Maxima Eesti turunduse ja avalike suhete osakonna juht Maris Kivi.

Alates selle aasta juuni lõpust on Maxima suuremates kauplustes võimalik osta lahtise toidu lettidest salateid, värsket liha ja kala, kuumaletist valmistoitu või muud liiki lahtist toitu oma pakendisse. Seda saab teha nendes 22 Maxima XX kaupluses ja kolmes XXX kaupluses üle Eesti, kus on lahtised letid olemas.

„Oma pakendisse toidu ostmisel tasub veenduda, et konkreetne pakend oleks toiduga kokkupuuteks sobiv – pakend on sobiv sellisel juhul, kui sel on kas peekri ja kahvli märgis või siis kirjed „toidukarp“, „toiduga kokkupuuteks“, „kuivainete tops“ või muu sarnane nimetus,“ rõhutas Kivi. Sobivad nõud on plastikust, klaasist või metallist toidukarbid või -purgid. Pakend peab olema kaanega suletav.

„Kuna oma pakendisse toidu müümisel on meile toiduohutus väga oluline ja jälgime ise teravalt, et ei tekiks ristsaastumist, siis tuleb ka klientidel silmas pidada, et pakend, millesse soovitakse meie lahtise toidu letist midagi osta, peab olema puhas. Kui pakend on määrdunud, katkine või lõhnab halvasti, siis on meie teenindajatel õigus keelduda toitu sellesse müümast,“ märkis Maxima Eesti turunduse ja avalike suhete osakonna juht.

Ka märkis Kivi, et kui klient ei soovi kaaluetiketiga oma pakendit rikkuda, siis tasub anda sellest teenindajale teada – ta kleebib selle kas paberile või mujale sobivamasse kohta. Oma taarasse ostetud toidu eest saab Maxima kauplustes tasuda nii tavakassas kui ka äpiga ostes iseteeninduskassades. Tema kinnitusel on esimese kolme kuu põhjal näha, et kliendid kasutavad heameelega võimalust osta lahtist toitu oma pakendisse, selle vastu huvi üha kasvab.

„Me saame kõik oma ökoloogilist jalajälge erineval viisil vähendada ja tihti ei ole selleks üldse palju vaja. Seetõttu julgustame oma suuremate kaupluste kliente kasutama seda võimalust osta lahtist toitu oma karpi või purki, et meie planeet oleks paremini hoitud nii praegu kui järeltulevate põlvede jaoks,“ rõhutas Kivi.

Head Uudised GoodNews