1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Pärnus avati Eesti suurim turvaline rattaparkla
Pärnus avati Eesti suurim turvaline rattaparkla

Pärnus avati Eesti suurim turvaline rattaparkla

Foto: Bileep
Foto: Bikeep

Bikeep paigaldas Pärnu Kaubamajaka ette hetkel Eesti suurima turvalise rattaparkla, mis on kõigile kasutajatele Tasuta!

Turvaliseks teeb parkla asjaolu, et vastupidiselt laialt levinud rattaparklatele, kus ratas „lukustatakse“ esiratta kaudu, võimaldab Bikeep’i lahendus kinnitada varguskindlalt nii jalgratta raami kui ka ratta. Lisaks on kasutajatele avatud ka Bikeep’i Nutikas Rattaparkla, millesse on võimalik oma ratas mobiilikõne abil tasuta lukustada. Nutikas Rattaparklas hoiab ratast terasest konstruktsioon, mis seob jalgratta samuti nii raamist kui rattast. Turvalisust lisavad veelgi varguskatsel käivituv alarm ning häirele reageeriv turvafirma Securitas. Kõik see kokku muudab ratta parkimise eriti varguskindlaks ning kasutaja võib olla kindel, et saab oma jalgratta tagasi ka pärast pikka päeva ostukeskuses.

Kokku on parklas 23 kohta, millest 5 on nutikad ehk ei vaja isikliku luku olemasolu. Kaubamajaka näol on tegemist Eesti idufirma Bikeep esimese hübriidlahendusega, kus kõrvuti on paigaldatud Nutikas Rattaparkla ja tavaline rattaparkla. Ettevõtte müügijuhi Mikk Moses’e sõnul on nende välja töötatud Nutikas Rattaparkla ainulaadne lahendus, mille vastu tuntakse suurt huvi ka väljastpoolt Eestit. Pärnusse tarnitud hübriidlahendus tulenes aga klientide soovist lisada Nutikate Rattaparklate kõrvale ka tavakasutajale harjumuspärasem lahendus. Seetõttu töötaski ettevõte välja mitmeid tavapäraseid konstruktsioone, mille turvalisus sarnaneb Nutikate Rattaparklatega. Lisaks Kaubamajakale on suvepealinnas võimalik oma ratast nutikalt ja turvaliselt parkida ka Maksimarketi juures.

Bikeep OÜ on Eesti ettevõte, mis toodab nutikaid ja turvalisi jalgrattaparklaid, kus isiklikku jalgrattalukku omada ei ole vaja. Parkimiseks on tarvis üksnes mobiiltelefoni. Lisaks pakutakse ka tavapäraseid rattaparklaid ning pikemaajalisi rattaparkimise võimalusi rattagaraažide ja –majade näol.

Laiemale üldsusele on Bikeep tuntud ettevõtluskonkursilt Ajujaht, kus saavutati publiku lemmiku tiitel. Eestis on ettevõte praeguse seisuga püsti pannud 70 nutikat parkimiskohta ja 80 tavaparkimiskohta.

Head Uudised GoodNews