1. Avaleht
  2. Teenus
  3. Pealinna esimese hotellina läheb taastuvenergiale üle Shnelli
Pealinna esimese hotellina läheb taastuvenergiale üle Shnelli

Pealinna esimese hotellina läheb taastuvenergiale üle Shnelli

Go Shnelli läheb Tallinna esimese hotellina üle taastuvenergiale ja avab katusel päikesepargi.

„Kuigi kogu maailm liigub kestliku turismimudeli suunas, on Eesti selles osas veel lapsekingades. Seega otsustasime Shnelli ümber ehitada pealinna esimeseks rohehotelliks. Esmase sammuna vahetasime soojatarbimise optimeerimiseks enne kriisi ära aknad, nüüd avasime hotelli vajadusi katva päikesepargi ja järgmiseks paigaldame automaatika, mis hakkab energia tarbimist kontrollima, et see madalamale tasemele viia. Uus lahendus säästab energiat, parandab sisekliimat ja hoiab keskkonda,“ sõnas hotelli juhataja Alver Pupart.

Hotelli katusele rajatud päikesepargi võimsus on 40 kilovatti. „Taastuvenergia ei kata küll ära kogu hotelli vajadust, kuid päikeselisel perioodil saame enamiku vajaminevast omatoodetud elektrist. Loodame, et suvel, kui päevad on pikemad ja päike kõrgemal, saame kuni 80% hotelli energiavajadusest paneelidest. Muidugi sõltub palju ka tarbimisest ja hotelli täituvusest,“ rääkis Pupart.

Päikesepargi avamine on vaheetapp üleminekuks rohelisele ärimudelile. Edasi minnakse projektiga „Go Green“, mille jaoks saadi toetust Euroopa Regionaalarengu Fondist. Projekti tulemusel saab hotell uue hooneautomaatika, mõõtmissüsteemi ja kaasajastatud valgustuse, mis võimaldab muuta majutusteenuse efektiivsemaks tänu energiatarbimise vähenemisele ja ühtlasi pakkuda kvaliteetsemat sisekliimat külalistele.

Jätkusuutliku majandamise teema hõlmab läbivalt kogu Go Groupi kontserni. „Analüüsime, millised on igas ettevõttes need valdkonnad, kus saab energia tarbimise seisukohast kõige rohkem korda saata ja võtame ette vajalikud sammud. Bussiäris on see näiteks kütuse tarbimine, hotelli ja laiemalt kinnisvara puhul on kindlasti kommunaalid esimene koht, kust annab ökoloogilise jalajälje vähendamiseks midagi ette võtta. Kui kõigi grupi ettevõtete puhul jätkusuutlikkusest läheneda, on see kokkuvõttes päris suur samm,“ selgitas grupi tegevjuht Jüri Etverk.

Kontserni investeering päikeseparkidesse ulatub üle 200 000 euroni. Viimase nelja kuu jooksul on Go Groupile kuuluvatele kinnistutele rajatud viis päikeseparki Tallinnas, Rakveres, Tartus ja Türil.

Head Uudised GoodNews