1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. Pealinna korrektseima ehitusplatsiga ehitusettevõtja on tänavu Riser Ehitus
Pealinna korrektseima ehitusplatsiga ehitusettevõtja on tänavu Riser Ehitus

Pealinna korrektseima ehitusplatsiga ehitusettevõtja on tänavu Riser Ehitus

Tallinna parima ja korrektseima ehitusplatsiga ehitusettevõtjaks aastal 2021 tunnistati Riser Ehitus.

Tänavuse parima ja korrektseima heakorraga ehitusettevõtja selgitas Tallinna Keskkonna- ja Kommunaalameti moodustatud hindamiskomisjon välja 15 kontrollreidi käigus, kus kontrolliti 71 ehitusobjekti heakorda. Parima heakorraga ehitusplatsi eeskujuks tunnistati Riser Ehituse objekt Kawe City büroohoone ehitus (Estonia pst 19/Tatari tn 1), mida kontrolliti kümnel reidil.

„Ehitusplatside heakorral on oluline osa linlastele turvalise, tervisliku ja puhta elukeskkonna tagamisel,“ ütles abilinnapea Vladimir Svet. „Me peame pöörama aina rohkem tähelepanu sellele, et linnas toimuvad ehitustööd võimalikult vähe häiriks elanike igapäevaseid liikumisteid ega kujutaks liiklejatele ohtu. Ehitusplatsidelt kanduv tolm ega mustus ei tohi kanduda kõrvaltänavatele. Seetõttu plaanime tõhustada edaspidi järelevalvet ehitusplatsidel ja nende ümbruses toimuva üle ja jätkame ka korralike ehitajate esiletõstmist.“

Riser Ehituse ehitusplats vääris Sveti sõnul esiletoomist mitmel põhjusel. „Ehitusobjekti territoorium oli ümbritsetud piiretega, objektile oli paigaldatud teabetahvel ehitustöö tegija kohta ja ka jalakäijatele ohutuse tagamiseks Tatari tänaval oli välja pandud nõuetele vastav märgistus. Ehitusmaterjale transportiv rasketehnika oli paigutatud kitsastes oludes oskuslikult ja kasutusel olid liiklust ümberreguleerivad skeemid,“ loetles Svet.

Ta lisas: „Ka ehitusmaterjalid olid korrektselt ladustatud ja objektilt väljuvatel sõidukitel pesti rehve, et vältida pori kandumist linnatänavale. Utiliseerimiseks mõeldud ehitusjäätmeid ladustati lühiajaliselt ja lenduvad jäägid olid tuule eest kaetud nii, et linnakeskkonda tolmu ega mustust ei kandunud. Ehitusplatsi korrektsust näitas omamoodi ka see, et naaberkinnistute elanikelt ehitustolmu ega müra kohta kaebusi ei laekunud.“

Hindamiskomisjoni töös osalesid lisaks keskkonna- ja kommunaalameti spetsialistidele munitsipaalpolitseiameti inspektorid. Linna heakorraeeskirjast lähtudes juhiti ehitusettevõtete tähelepanu vajadusele puhastada objektide juurdepääsuteid ja pesta objektilt lahkuvate veokite rehve. Kontrolliti koormakatete kasutamist ehitusmaterjalide ja ehitusjäätmete transportimisel ja ladustamisel, ehitusplatsidel kasvava kõrghaljastuse kaitsmist ja ehitustegevusega leviva tolmu piiramist. Iga ülevaatuse lõpus valiti välja selle reidi parima ehitusplatsiga ehitusettevõtja.

Kontrollreide ehitusplatsidele on keskkonna- ja kommunaalamet korraldanud 2005. aastast. Konkursi eesmärgiks on kontrollida ehitusobjektide heakorda, juhtida ehitajate tähelepanu vajakajäämistele ja selgitada välja korrektseim ehitusplats linnas. Parimaks ehitusobjektiks tunnistati mullu Tallinna Ehitustrust.

Head Uudised GoodNews