1. Avaleht
  2. Toode
  3. Peugeot esitleb Genfi autonäitusel kahte täiesti uut mudelit
Peugeot esitleb Genfi autonäitusel kahte täiesti uut mudelit

Peugeot esitleb Genfi autonäitusel kahte täiesti uut mudelit

Peugeot 308 SW
Peugeot 308 SW

Peugeot tutvustab 6. – 16. märtsil toimuval Genfi autonäitusel kahte uut mudelit – stiilset linnaautot Peugeot 108 ning uut universaalkerega mudelit 308 SW. Lisaks näidatakse esmakordselt 1,2-liitrist kolmesilindrilist PureTech mootorit ja üliökonoomset BlueHDi diiselmootorit.

Täiesti uus Peugeot 108 on modernse ja silmapaistva disainiga väikeauto. Mudel on saadaval kolme – või viieukselise luukpärana ja lisaks kabrioletina. Uus 108 on kohandatav iga kliendi maitse järgi tänu rikkalikele varustuse ja värvikombinatsioonidele. Juhi nutitelefon on ühendatav auto puuteekraaniga. Kompaktsetele mõõtudele vaatamata, on tänu pikemale teljevahele uue auto sisemus ruumikam, juhtimine tundlikum ja rataste haakuvus teega veelgi parem. Auto on 3,47 meetrit pikk, kaalub 840 kilogrammi ning pagasiruumi mahtuvus on 196 kuni 750 liitrit.

Peugeot 108
Peugeot 108

Uut Peugeot 108’t on võimalik valida ökonoomsete 68 hobujõulise 1,0-liitrise VTi ja 82 hj PureTech 1,2-liitrise VTi bensiinimootoriga. Uus Peugeot hakkab omas segmendis pakkuma tõsist konkurentsi Opel Adamile ja Fiat 500-le. Peugeot 108’l on heitgaaside eraldamine vähenenud kuni 88 grammini ühe kilomeetri kohta. Sellest mudelist on valmimas ka hübriidversioon, mis olemasoleval tehnoloogial põhinedes võib CO2e emissioonid viia kuni 50 grammini ühe kilomeetri kohta.

Peugeot olulisim uudismudel Genfis on universaalkerega Peugeot 308 SW (SportWagon). Mudel on oma eelkäijast oluliselt ruumikam ja pikem, pagasiruumi mahutavus on koguni 610 liitrit ja auto pikkus 4,58 meetrit.

Uue Peugeot 308 äsja kõrgelt auhinnatud juhikoht Peugeot i-Cockpit pakub juhile ja kaasreisijatele uudset sõiduelamust tänu minimalistliku disainiga intuitiivsele juhikohale. Kompaktne rool, 9,7-tolline suur puutetundlik ekraan ja kõrge keskkonsool tagavad erakordse ja kvaliteetse sõidunaudingu. Tänu uuele efektiivsele moodulplatvormile (EMP2) on uus 308 SW tervelt 140 kilogrammi eelkäiast kergem ning parema dünaamikaga – tulemuseks teiste samaväärsete universaalide omast oluliselt nauditavam sõidukogemus. Uus Peugeot 308 SW on oma klassis üks keskkonnasõbralikumaid autosid, milles on ühendatud kõige paremad tehnoloogiad mootorite vallas – Euro6 normidele vastavad bensiini- ja diiselmootorid ja BlueHDi versioon, mis tähendab, et eralduv CO2 emissioon on vaid 85g kilomeetri kohta ning keskmine kütusekulu viidud vaid 3,6 liitrini.

Mõlemad mudelid jõuavad Eestis müügile käesoleva aasta suvel.

„Peugeot eesmärk on luua autosid, mis on lisaks isikupärasele disainile ja headele sõiduomadustele ka keskkonnasõbralikud ning ökonoomsed. Seda kinnitab fakt, et hiljuti turule tulnud uhiuus Peugeot 308 valiti Top Gear poolt Baltikumi „Aasta Auto 2014“ konkursil kõige rohelisemaks ja ökonoomsemaks autoks“, ütles Peugeot Baltic turundusjuht Kerli Maro.

Peugeot tutvustab Genfi autonäitusel ka kahte uuenduslikku ja keskkonnasõbralikku mootoritehnoloogiat, mis uuemates autodes kasutusel on: Blue HDi ja EB2 PureTech. Blue HDi on hetkel turul olevatest diiselmootoritest kõige madalama saasteastmega ning kütusekuluga. Peugeot mudelitel kasutatakse seda kõikides 2013. aastast välja tulnud diiselmootoriga versioonidel. Blue HDi tehnoloogia võimaldab emissioone vähendada isegi 90% ja kütusekulu hoida optimaalsetes piirides. Peugeot EB2 PureTech on kerge 3-silindriline bensiinimootor, mille efektiivsust on parandatud läbi silindrite suuruse vähendamise ning vastates Euro6 standarditele keskkonnale ohtlike emissioonide vähendamise poolest.

Peugeot väljapanekul on väljas kokku 28 mudelit ja lisaks uutele mudelitele tutvustab Peugeot Genfi autonäitusel juba tuttavaid mudeleid: auhinnatud 308’t kaasaegset mugavust armastavatele inimestele, kompaktset crossoverit Peugeot 2008, sportlikku 208 GTi ja paljusid teisi. Kontseptautodest on väljas sportlikult musklis 308 R Concept, tulevikku vaatav 2008 HYbrid Air, maailma kiireim mäkketõusuauto 208 Pikes Peak ning nelikveolise hübriidajamiga 3008 HYbrid4.

Head Uudised GoodNews