1. Avaleht
  2. Majandus
  3. PILETILEVI TÄHISTAB! Elektroonilisel piletil täitub 10 aastat
PILETILEVI TÄHISTAB! Elektroonilisel piletil täitub 10 aastat

PILETILEVI TÄHISTAB! Elektroonilisel piletil täitub 10 aastat

PiletileviPiletilevi elektrooniline SebraPilet tähistab tänavu 10. sünnipäeva. Alates 2005. aastast, mil elektrooniline pilet esmakordselt kasutusele võeti, on Piletilevi kaudu ostetud 2,5 miljonit SebraPiletit.

Digitaalkanalite areng viimasel kümnel aastal on toonud kaasa ka e-piletite müügi plahvatusliku kasvu. Kümne aastaga on interneti kaudu müüdavate piletite osakaal kogu müügimahust tõsnud enam kui 60%ni,” rääkis Piletilevi juht Jaanus Beilmann.

Tema hinnangul on e-pileti eelistamisele kaasa aidanud ka nutiseadmete lai levik, sest nüüd ei pea enam piletit välja trükkima – piisab pileti näitamisest mobiiliekraanilt. Kui kümne aasta eest hakkas toimuma migratsioon piletimüügipunktist arvutisse, siis nüüd liigub piletimüük nutisedmetesse. Näiteks Piletilevi mobiiliäppi kasutab kokku ligi 31 000 inimest,” rääkis Beilmann. Elektroonilise pileti kasutuse edendamiseks on Piletilevi investeerinud elektrooniliste skännerite ja vajalike programmide seotamisse Eesti teatritele.

2014. aastal müüdi Beilmanni sõnul Piletilevi kaudu Eestis kokku 1,16 miljonit piletit, millest 643 394 piletit olid elektroonilised. Tänavu nelja kuuga on Piletilevi müünud üle 323 000 pileti, millest 65,7% elektrooniliselt.  Juba ainuüksi 2014 ja 2015 aasta võrdluses on e-pileti eelistamine suurenenud lausa 5,5 protsendipunkti. See on väga kiire kasv,” kommenteeris Beilmann.

Piletilevi on Eesti suurim piletite on-line müügivõrk, mis tegutseb aastast 1997. Piletilevil on üle Eesti 160 müügipunkti. Lätis tegutsetakse nime Bilesu Serviss ja Leedus brändi Bilietu Pasaulis nime all. Üheskoos  moodustavad kolm ettevõtet Baltimaade suurima piletihaldusettevõtte, millel on 413 müügipunkti. 2007. aasta kevadest kuuluvad Piletilevi ja Bilesu Serviss Eestis registreeritud ettevõttele Baltic Ticket Holdings AS.

Head Uudised GoodNews