1. Avaleht
  2. Toode
  3. PILTIDEL ON JÕUD I One Plus ja Hasselblad esitlevad 23. märtsil mobiilikaamerat
PILTIDEL ON JÕUD I One Plus ja Hasselblad esitlevad 23. märtsil mobiilikaamerat

PILTIDEL ON JÕUD I One Plus ja Hasselblad esitlevad 23. märtsil mobiilikaamerat

Tehnoloogiaettevõte One Plus teatas 8. märtsil, et alustas kolmeaastast partnerlust legendaarse kaameratootjaga Hasselblad, et arendada üheskoos tulevastele One Plusi tippmudelitele uue põlvkonna telefonikaamerasüsteeme. Ettevõtete koostööst on juba sündinud esimene uuendus – Hasselbladi mobiilikaamera – uues One Plus 9 seerias, mille ülemaailmne esitlus leiab aset 23. märtsil.

Lisaks teatas One Plus plaanist investeerida järgmise kolme aasta jooksul kaameraarendusse rohkem kui 150 miljonit USA dollarit, et arendada edasi telefonikaamerate võimekust ja pakkuda seeläbi kasutajatele parimat nutitelefonikaamera kogemust.

Premium-tasemel kasutajakogemus on olnud alati One Plusi prioriteediks. Alates 2021. aastast ühendame jõud tõeliselt legendaarse ja asjatundliku partneriga Hasselblad, et ühise pingutuse tulemusena pakkuda nutitelefonide omanikele märkimisväärselt paremat kaamerakogemust,“ ütles One Plusi asutaja ja tegevjuht Pete Lau. „Ühendades One Plusi tipptasemel riistvara ja pildistamistarkvara ning Hasselbladi rikkalikud teadmised traditsioonilise fotograafia vallas, olen kindel, et juba One Plus 9 seerias oleme teinud hiiglasliku hüppe edasi, et tuua tarbijateni tipptasemel kaameraga telefone.”

„Hasselblad usub, et piltidel on tõeline jõud. Meie missioon on jätkata seniste piiride aina kaugemale nihutamist. Seda eesmärki silmas pidades oleme otsustanud teha koostööd One Plusiga, innovatiivse ettevõttega, mis jagab sedasama visiooni ja kirge tehnoloogia vastu. Loodame, et ühiste pingutuste tulemusena jõuab Hasselbladi ikooniline disain ja väljapaistev pildikvaliteet veelgi rohkemate inimesteni, kes on fotograafia osas sama kirglikud kui meie,” ütles Jon Diele, Hasselbladi asepresident.

Uus põlvkond tippmudelite kaamerasüsteemides

Hasselblad on olnud tipptasemel kaameratehnoloogia teerajajaks juba 80 aastat, et olla täna tunnustatud kui maailma juhtivekspert keskmise suurusega kaamerate ja objektiivide vallas. Rootsi ettevõtte tooted on tuntud kompromissitu pildikvaliteedi, Skandinaavia disaini ja peenmehaanika poolest, mis on pälvinud nii mõnegi fotograafiamaailma suurkuju usalduse ja mille abil on jäädvustatud mõned maailma kõige tuntumatest piltidest, sealhulgas inimese esimesed sammud Kuul.

Tänu tihedale koostööle teadus- ja arendustegevuses töötavad nüüd One Plus ja Hasselblad üheskoos välja uusi kaamerasüsteeme tulevastele One Plusi nutitelefonidele, sealhulgas värskele One Plus 9 seeriale.

Koostöö leiab aset järjepidevalt läbi järgneva kolme aasta, mille esimesteks sammudeks on tarkvaratäiustused, sh värvitäpsustused ja sensori kalibreerimine, laienedes tulevikus veel mitmekülgsemateks uuendusteks. Ühiselt pannakse paika tehnoloogiastandardid ja arendatakse uuenduslikke pilditöötlustehnoloogiaid, jätkates pidevat tööd Hasselbladi mobiilikaamera täiustamisel. Mõlemad ettevõtted on nõus, et arendustöö kestel tuuakse uued lahendused One Plusi kasutajateni vahetult.

Selle koostöö esimene ja kõige tehniliselt keerukam tulemus on täiustatud värvilahendus. Kuudepikkuse töö ja peenhäälestamise tulemusena on ühiselt välja töötatud uus värvilahendus Natural Color Calibration with Hasselblad, mis püüab tuua One Plusi tipptelefonidega tehtud fotodele senisest täpsemaid ja loomulikuma välimusega värve. See saab ka standardiks One Plusi tulevastes nutitelefonides.

Uue Hasselblad Pro Mode’i abil jõuab Hasselbladi hinnatud ekspertiis sensorite kalibreerimisel esimest korda nutitelefoni, mille tulemuseks on uskumatult täpne ja loomulik värv, mida on seejärel võimalik oma soovi järgi kohandada. Hasselblad Pro Mode’i on uuendatud ettevõtte senisel pilditöötlustarkvaral põhineva uue kasutajaliidesega, et kasutajad saaksid osa Hasselbladi autentsest ilmest ja tunnetusest. Professionaalsete fotograafide jaoks tähendab see enneolematult suurt kontrolli oma piltide üle: reguleerida on võimalik nii ISO-t, fookust, säriaega, valge tasakaalu jm. Veel paremate värvide jaoks on võimalik kasutada ka 12-bitist RAW-formaati.

Pikk plaan parema mobiilfotograafia nimel

Lisaks Hasselbladi mobiilikaamera kaasarendamisele alustab One Plus enda kolmeaastase kaamera võimekuse täiendamisele suunatud strateegiaga. See mitmekülgne investeering tipptasemel kaameratehnoloogia arendamiseks on suunatud erinevatesse valdkondadesse, mille hulka kuuluvad teiste seas näiteks:

  • Täiendavad investeeringud nelja suurde teadus- ja arenduslaborisse, sh ettevõtte uuenduslikud visuaaltehnoloogia laborid Ameerika Ühendriikides ja Jaapanis.
  • Uute innovatiivsete tehnoloogiate väljatöötamine tulevaste One Plusi kaamerasüsteemide jaoks, näiteks 140-kraadise vaateväljaga panoraamkaamera, T-lens tehnoloogia välkkiireks fookustamiseks esikaameraga pildistamisel ja freeform lens, mis eemaldab ülilainurkpiltidelt praktiliselt kõik moonutused. Viimast neist tutvustatakse esmakordselt juba One Plus 9 seerias.

„Tänane on üks olulisemaid päevi One Plusi kaamerate jaoks ja mis veelgi olulisem, One Plusi kasutajate jaoks kogu maailmas. Oodatavasti viivad suured investeeringud teadus- ja arendustegevusse ning tipptasemel pilditöötlustehnoloogiatesse meid peagi mobiilifotograafia uueks liidriks,” ütles One Plusi COO ning teadus- ja arendusjuht Kinder Liu.

One Plus 9 esmaesitlus

One Plusi telefonide ajaloo seni kõige arenenuma kaameraga seerias One Plus 9 sulavad ühte One Plusi tipptasemel riistvara ja sujuv tarkvara ning Hasselbladi rikkalikud teadmised, tuues kasutajateni mitmeid läbimurdelisi tehnoloogiaid.

Seerias on kasutusel kohandatud Sony IMX789 sensor, mis on suurim ja kõige arenenum kaamerasensor, mida on seni One Plusi telefonidel leidunud. 12-bitise RAW’ abil saab see olema kuni 64 korda värvilisem kui varem, pakkudes dünaamilisemaid ja erksamaid värve ning andes professionaalsetele fotograafidele rohkem võimalusi oma fotode töötlemiseks. Hasselbladi mobiilikaamera pakub ka täiustatud HDR-videosalvestust ning tuge 4K 120FPS ja 8K 30FPS video jäädvustamiseks.

Sarja esitlus leiab aset 23. märtsil kell 16 aadressil Onepl.us/estonia.

Head Uudised GoodNews