1. Avaleht
  2. Uudis
  3. Põllumajanduskonverentsi fookuses on rohepööre
Põllumajanduskonverentsi fookuses on rohepööre

Põllumajanduskonverentsi fookuses on rohepööre

1. oktoobril toimub Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskoolis 16. põllumajanduskonverents „Põllumees kui tippjuht”, kus tänavu arutletakse nii rohepöörde kui ka rohepaanika üle, räägitakse tuleviku toidulauast ja transpordist. Konverentsil kuulutatakse üheksandat korda välja põllumajandussektori tippjuht.

Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskooli direktori Arnold Pastaku sõnul on traditsioonilise konverentsi eesmärk pakkuda mõtlemisainet ja uusi visioone, mida tutvustavad erinevates valdkondades tegutsevad kogenud eksperdid ja põllumajandussektoris tunnustatud spetsialistid. Konverents toob ühe katuse alla inimesed avalikust ja erasektorist, Eestist ja välismaalt, mistõttu kujuneb sellest hea platvorm aruteludeks, mis jõuavad tegudeni ja koostöödeks, mis jõuavad sõlmimisteni.

„Roheline mõtteviis on tänapäeva põllumajanduse lahutamatu osa, kavandatav rohepööre tähendab põllumajandussektori jaoks nii uusi võimalusi kui ka üsna suuri väljakutseid. Küsimus on, milliseid tingimusi ja investeeringuid rohepööre nõuab, kas sektori majanduslik olukord seda võimaldab ja mida teha, et rohepöördest ei saaks rohepaanika. Kõik need küsimused saavad tänavusel konverentsil loodetavasti läbi arutatud. Muu hulgas räägime väetiste mõjust meie toidulauale, meedia rollist, julgeolekuolukorrast ja autonoomsest transpordist,” sõnas Pastak.

Swedbanki põllumajandussektori juhi Brit Padjuse sõnul kajastab konverents põllumajanduses aktuaalseid teemasid, tippjuhi tiitliga soovitakse aga esile tõsta sektoris innovatsiooni toetavaid aktiivseid, kogukonna arengusse panustavaid ja eeskujuliku ärieetikaga juhte. „Tänavuse konverentsi fookus rohepööre seab ettevõtjatele rohkelt nii uusi võimalusi kui ka suuri väljakutseid. Swedbank on võtnud jätkusuutlikkuse ja keskkonnariskide analüüsi ettevõtete finantseerimisprotsessi igapäevaseks osaks ning on valmis põllumeeste teostatavaid investeeringuid finantseerima,“ ütles Padjus.

Üles astuvad maaeluminister Urmas Kruuse, Euroopa Parlamendi saadikud Sven Mikser ja Riho Terras, Tallinna Ülikooli spordibioloogia professor Kristjan Port, Ekspress Grupi suuromanik Hans H. Luik, Yara Internationali asepresident Aivar Künnapuu, Swedbanki juhatuse esimees Olavi Lepp, Auve Techi nõukogu esimees Taavi Rõivas, Crocuse juhatuse liige ja “Põllumajandussektori tippjuht 2020” Andres Oopkaup, Eesti esindaja FAO juures Ruve Schank, Rohetiigri nõukogu esimees Andres Veske, Agrone juhatuse liige Margus Muld ja E-Piim Tootmise juhatuse esimees Jaanus Murakas.

Konverentsi korraldab alates 2006. aastast Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskool koostöös Corpore Konverentsidega.

Head Uudised GoodNews