1. Avaleht
  2. Äri
  3. Postimees hakkab välja andma nädalalehte Postimees Nädal
Postimees hakkab välja andma nädalalehte Postimees Nädal

Postimees hakkab välja andma nädalalehte Postimees Nädal

Postimees toob alates 8. maist turule nädalalehe Postimees Nädal, mis koondab 72 leheküljele kõigi Postimehe toimetuste sisukaima materjali, et lugeja saaks parima aeglase ajakirjanduse vahendusel süüvida Eestis ja maailmas toimuvasse.

„Meie eesmärk on lugejat puudutada, kaasa haarata, avada talle uusi maailmu ja viia ta põnevatele radadele. Postimees Nädal räägib lugusid, mis on päriselt olulised. Oleme loonud Eesti esimese kõiki häid aeglase ajakirjanduse formaate koondava väljaande, mis avab meie elu puudutavate sündmuste taustu, pakub nautivas ja väga heas eesti keeles kirja pandud põnevaid lugusid, tutvustab trende ja arenguid maailmas nii sõnas kui ka pildis. Me oleme lugejate jaoks relevantsed, vajalikud ja huvitavad,“ kirjeldas Postimehe peatoimetaja asetäitja, Postimees Nädala peatoimetaja Heili Sibrits.

Sibritsa kinnitusel on Postimees Nädal seesama usaldusväärne nädalavahetuse Postimees, mida lugejad juba tunnevad, aga senisest veel aktuaalsem ja kaalukam. Kui päevauudiseid haaravad kõik erinevatelt ekraanidelt, siis mahukas paberleht võimaldab jutustada lugusid niisuguses formaadis, mis lubab inimestel nendesse ka tegelikult süveneda. „Me oleme Postimehe nädalavahetuse komplekti uuendanud seepärast, et inimeste lugemisharjumused on muutunud. Postimees Nädal on komponeeritud nii, et see vastab meie lugejate vajadustele ja ootustele aastal 2021. Me kirjutame asjadest, mis meie lugejatel just sel nädalal meeles mõlguvad. Või kui veel ei mõlgu, siis annab Postimehe nädalaleht ideid ja ainet selleks, millest tasub mõelda,» selgitas Sibrits.

Postimees Nädal koosneb kahest vihikust. Välimine vihik koondab endasse klassikalise ajakirjanduse tugevamad palad (uudis, intervjuu, taustalood jne), Arterist tuntud persoonikesksed lood ja lugejatele kasuliku tarbijaajakirjanduse (toit, mood, tehnika, tervis/keha, kodu jne). Sisemisest vihikust ehk Postimehe armastatud lisast Arvamus ja Kultuur leiab tugeva kultuuriploki, aga mitte ainult arvustused ja soovitused, vaid nüüdsest ka suure fookusloo. Loomulikult pole kuhugi kadunud Eesti elu analüüsivad arutelud ja põnevad arvamused, aga ka ajaloovaated, teadusküljed, majandustrende ja välismaal toimuva analüüsivad tekstid. Kõige fännide rõõmuks ilmub Postimees Nädalas AK-st tuttav naljaleht Juurikas, mida toimetab rahva lemmik Mart Juur.

Postimees Nädala külgedel saab kohtuda Postimehe kõikide toimetuste parimate ajakirjanikega, kelle hulgas on Krister Kivi, Alvar Loog, Priit Pullerits, Kaur Maran, Raul Ranne, Janar Ala, Andrus Karnau, Hendrik Alla, Kristina Herodes, Evelyn Kaldoja, Marek Strandberg, Ülle Harju, Erkki Bahovski ja paljud teised.

„Nagu on näidanud maailma kogemus, soovivad inimesed nädalavahetusel jätkuvalt paberlehte lugeda,“ selgitas Postimehe peatoimetaja Mart Raudsaar mahuka Postimees Nädala turuletulemist. „Me peame Postimehe digiarengut väga oluliseks, kuid nädalavahetuse hommikul on paberlehe sirvimine kohvi juurde aeg iseendale.“

Nädalaleht Postimees Nädal jõuab müügile ja tellijate postkastidesse laupäeviti, kuid jääb poodidesse ja ajalehekioskitesse saadavale terveks nädalaks ehk järgmise nädala reedeni. Postimees Nädal jõuab kõigi Postimehe tellijateni, kuid seda on võimalik tellida ka eraldi ja osta üksikmüügist.

Head Uudised GoodNews