1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Prisma panustab õiglase kaubanduse levikusse
Prisma panustab õiglase kaubanduse levikusse

Prisma panustab õiglase kaubanduse levikusse

Prisma on oktoobris ehk õiglase kaubanduse kuul tõstnud esile oma ketis müüdavaid Fairtrade märgisega tooteid. Neid on lisatud otsepostitustesse ning õiglase kaubanduse teemalisi postitusi jagatakse ka oma sotsiaalmeedia kanalites.

Prisma Peremarketi personali arendusjuht ja vastutustundlikkuse teemade eestvedaja Piret Lankots rõhutab, et Fairtrade tooteid on Prismades müüdud juba aastaid.

„Pakume Prismas kõige laiemat valikut ja igati loogiline on pakkuda ka õiglaselt toodetud Fairtrade märgisega kaupu. Lisaks oleme sel teemal pidanud loenguid oma töötajatele, tõstnud Fairtrade tooteid esile oma reklaamides, otsepostis, uudiskirjas, kodulehel ning sotsiaalmeedias,“ märkis Lankots.

Õiglase kaubanduse eestvedaja MTÜ Mondo tutvustas eelmisel sügisel Prisma kauplustes Fairtrade põhimõtteid ka otse klientidele. Käesoleval nädalal toimus Mondo poolt sisustatud  igahommikune raadiomäng Kukus, milles osalejatele oli auhindadeks õiglaselt toodetud kaupu välja pannud ka Prisma.

MTÜ Mondo vastutustundliku tarbimise eestvedaja Kristina Mänd märgib, et Prisma Peremarket pälvis tänavu kevadel Õiglase Kaubanduse Sõbra tiitli.

„Eesti inimesed soovivad osta õiglaselt toodetud kaupu. Eriti just noori huvitab, millistesse väärtustesse nad investeerivad. Nad otsivad Fairtrade tooteid ja on valmis neid ka tulevikus ostma. Selleks on vaja, et need tooted oleksid saadaval. Prismas on korralik valik, mida me väga tunnustame,“ ütles Mänd.

Prisma Peremarketis on müügil lai valik Fairtrade märgist kandvaid tooteid – erinevad maiustused, kohvid, kakaod, teed, suhkrud, banaanid, šokolaadid, banaani- ja vaniljemaitseline jäätis, lilled jm. Müüginumbrite järgi eelistavad Prisma kliendid üha enam vastutustundlikult ostelda ja valivad tihti ka õiglaselt toodetud kaupu.

Maailmas on Fairtrade märgis antud ligi 30 tuhandele tootele, millest Eestis on müügil ligi 500. Eestis tehakse Fairtrade märgisega kolme toodet – sokke, kohvi ja šokolaadi. Märgise saamise protsess on keeruline ja aeganõudev.

Head Uudised GoodNews