1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Prototron toob noored läbi tehnoloogilise võistluse ettevõtlusele lähemale
Prototron toob noored läbi tehnoloogilise võistluse ettevõtlusele lähemale

Prototron toob noored läbi tehnoloogilise võistluse ettevõtlusele lähemale

2012. aastast nutikate ideede elluviimist toetav Prototron käivitab nüüd koolinoortele suunatud rahastu, et anda neile eelkõige tehniliste lahenduse elluviimise kaudu praktiline ettevõtluskogemus.

„Innovatsioon ja ettevõtlus ei ole vaid täiskasvanute pärusmaa. Prototron Junioris tutvustame noortele, kuidas saab tänapäevase tehnoloogia abil ja erinevaid ettevõtluse viise kasutades ellu viia väga ägedaid ideid. Anname järeltulevale põlvele võimaluse kogeda ehedat innovatsiooni keskkonda ja eduelamust. Usume, et seeläbi inspireerime rohkem noori suunduma tulevikus tehnoloogilistele aladele ja ettevõtlusesse,“ selgitas Prototroni tegevjuht Jana Budkovskaja.

Prototron Juniori näol on tegu 13-19-aastastele noortele mõeldud haridusliku võistlusformaadiga, kus mentorite abiga on noortel võimalus oma ideid katsetada ja ellu viia. Osalemiseks tuleb noortel esitada taotlus www.prototron.ee ja tutvustada oma ideed, kuidas mõnda igapäevaelu kitsaskohta või probleemi saaks tehnoloogia abil lahendada. 20 ideed liiguvad edasi programmi, kus noored arendavad 1 kuu jooksul oma idee mentorite toel sellisesse faasi, et seda saaks päriselt ellu viia. Finaali pääsevad 5 parimat, kellele antakse oma prototüübi elluviimiseks 500 euro väärtuses krediiti. Oma ideed saavad finalistid esitleda järgmise aasta jaanuari lõpus. Rahalise peaauhinna saaja kuulutame välja sTARTUp Day pealaval  koos Prototroni sügisvooru võitjatega. “Paneme noored algusest lõpuni Prototroni tulevate täiskasvanutega samasse olukorda. Erinevate tugiteenustega näitame, et oleme neile reaalselt toeks ägeda idee elluviimisel. Samas eeldame ka vastutuse võtmist ja tahet oma ideega lõpuni välja minna,“ rääkis Budkovskaja.

Prototron Juniori lansseerimine toimub Teadlaste Öö raames 25. septembril Tartus Ahhaa Teaduskeskuses kell 22.30-22.45. Taotlusi saab esitada alates südaööst www.prototron.ee.

Head Uudised GoodNews