1. Avaleht
  2. Toode
  3. Puukeskuse tootevalikus on loodussõbralik kuumõlitatud terrass
Puukeskuse tootevalikus on loodussõbralik kuumõlitatud terrass

Puukeskuse tootevalikus on loodussõbralik kuumõlitatud terrass

kakumael_terrassKuumõlitatud terrassi toodetakse autoklaav meetodiga, kus lisaks puidukaitse sooladele surutakse naturaalne kuum linaõli vaakumi ja surve abil puidu pinda. Selle tulemusel värvub puit tumepruuniks ning pind muutub vetthülgavaks. Terrassil on hea kujukindlus, niiskustaluvus ning korralik UV-kaitse.

Oluline on selle juures asjaolu, et puidul on kõik küljed kuumõlitatud, mis muudab selle kvaliteetsemaks ja hooldusvabamaks võrreldes tavalise immutatud terrassiga. Siiani puidu immutamise tehnoloogia seda ei võimaldanud.

Puiduimmutamise ettevõtte OÜ Hansacom tegevjuhi Margus Remmaki sõnul on olnud juba ammune soov muuta naturaalne puit puiduimmutamise tehnoloogia abil päikese eest vastupidavamaks.

tallinnas_terrass„Kaitse tekib vaid õlitamise tulemusena. Varasemalt olid terrassi ostjad sunnitud aega ja raha kulutama iga aastasele pintseldamisele, mille jaoks oli vaja oodata sobivat kuiva ilma, tassida terrass laudadest ja toolidest tühjaks, hankida õige õli ning asuda küürutades õlitama. See töö on ajamahukas, paljudele tüütu ja ebamugav,“ lisas Remmak.

Kuumõlitatud terrassi hooldus on lihtsam, seda on vaja toonida vaid kord kümne aasta jooksul. Soovi korral võib terrassi pealmist pinda õlitada orienteeruvalt 5-6 aasta pärast toonitatud linaõliga. Terrass, mida eelnevalt juba õlitatud püsib värskena jälle 3-4 aastat.

Head Uudised GoodNews