1. Avaleht
  2. Toode
  3. Rakvere toob turule uued peekonitooted
Rakvere toob turule uued peekonitooted

Rakvere toob turule uued peekonitooted

Foto: Jaan Heinmaa
Foto: Jaan Heinmaa

Rakvere toob turule nii tehnoloogia kui ka maitse poolest täiesti uute toodetena maailmakuulsa inglisepärase toorsuitsupeekoni ning liharikkad toorsuitsutatud peekonikuubikud.

Liharikas ja suurema tailiha osakaaluga ehk vähem rasvane toorsuitsutatud inglisepärane peekon on valmistatud kondita seaküljetükist ja -välisfileest. “Esmalt kuivatatud ja seejärel külmsuitsutatud peekon on suurema tailihasisaldusega: see on turul täiesti uus toode nii tehnoloogia kui ka maitse poolest,” kirjeldas Rakvere turundusjuht Triin Lõoke.

Rakvere soovitab praadida peekoniviile keskmisel kuumusel pannil aeg-ajalt pöörates 6-8 minutit või küpsetada 15 minutit 200 °C juures ahjus. “Praetud inglisepärane peekon sobib ideaalselt hommikusöögiks praetud munade, tomati ja vorstikestega, kõrvale võib lisada ka ube tomatikastmes ning röstitud saiaviile – just nii, nagu inglased seda teevad!” lisas Lõoke.

Rakvere uute liharikaste (lihasisaldus 95%) toorsuitsutatud peekonikuubikute tooraineks on kondita seaküljetükk, mida on esmalt kuivatatud ja seejärel suitsutatud külma suitsuga ning just õige suurusega kuubikuteks lõigatud, et oleks mugav koduselt hõrkude toitude valmistamiseks kasutada. “Toorsuitsupeekon annab pizzale, pastale, omletile, vormiroogadele, pirukatele ja paljudele teistele roogadele juurde mahlakust ja hõrku suitsust maitset,” ütles Lõoke.

Lia Virkuse retsept:
Quiche Lorraine ehk Prantsuse singi-juustupirukas 8-le               

Põhi: 150 g võid, 3 dl jahu, 2 sl külma vett, 0,5 tl soola
Kate: 140 g toorsuitsupeekoni kuubikuid, 200 g riivjuustu, 3 muna, 2 dl vahukoort, 1,5 dl piima, soola, musta pipart, 1 tl hakitud tüümiani (tüümianioksakesi)

Põhja valmistamiseks haki soolaga segatud jahu ja või ning sega suure kokanoaga segi. Lisa külm vesi ja haki ühtlaseks tainaks (võib valmistada ka köögikombainis). Vajuta tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 24–26 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele ning tõsta 30 minutiks külma. Eelküpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit. Jaga riivjuust eelküpsetatud põhjale ning laota peale toorsuitsu-peekoni kuubikud. Vispelda koor, piim ja munad kergelt läbi, maitsesta hakitud tüümiani, soola ja pipraga ning vala segu pirukale. Küpseta 200-kraadises ahjus 25–30 minutit, kuni pirukas on küps. Lase veidi jahtuda ja serveeri.

Head Uudised GoodNews