1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Reisijad peavad Tallinna lennujaama Euroopa üheks parimaks
Reisijad peavad Tallinna lennujaama Euroopa üheks parimaks

Reisijad peavad Tallinna lennujaama Euroopa üheks parimaks

Rahvusvaheline lennujaamade ühendus Airports Council International tunnustas Tallinna lennujaama auhinnaga Airport Service Quality Award.

Reisijate hinnangul on Eesti õhuvärav Euroopa üks parimaid 2-5 miljoni reisijaga lennujaamade kategoorias Londoni, Zagrebi ja Southamptoniga.

Euroopa lennujaamad pandi paremusjärjestusse eelmise aasta jooksul 109 lennujaamas toimunud reisijaküsitluste põhjal.

Tallinna puhul hinnati kõrgelt terminali atmosfääri ja puhtust, ootealade mugavust, töötajate professionaalsust ja tasuta Wifi kvaliteeti.

ASQ uuring on maailma juhtiv lennureisijate rahuloluprogramm. Küsitlust viivad läbi rohkem kui 360 jaama üle kogu maailma, nendest 109 Euroopast. Tallinna lennujaamas vastas küsitlusele rohkem kui 1400 reisijat.

Tallinna lennujaam on teinud suuri investeeringuid lennuohutuse ja reisijate mugavuse parandamiseks. Kuni aastani 2020 plaanitakse investeerida 130 miljonit eurot. 2016. aastal käivitus viimaste aastakümnete suurim ehitusprojekt, kui lennurada sai täies pikkuses uue katte ja 410 meetri jagu pikkust juurde. 2017. aastal valmisid uus VIP-kompleks, julgestuskontrolliala ja transporditerminal. Reisijatele avati lennujaama ja kesklinna vaheline trammiliin. 2018. aasta lõpus valmis Eesti suurim parkimismaja, kus on üle 1200 parkimiskoha.

Head Uudised GoodNews