1. Avaleht
  2. Toode
  3. Renault esitleb uut võidusõiduotstarbega mootorit The Energy F1 – 2014
Renault esitleb uut võidusõiduotstarbega mootorit The Energy F1 – 2014

Renault esitleb uut võidusõiduotstarbega mootorit The Energy F1 – 2014

Renault esitleb uuenduslikku mootorit lennundusnäitusel Paris Air Show Le Bourget’is. Uus mootor vastab uutele tehnilistele regulatsioonidele ja seda kasutatakse alates 2014. aastast FIA Vormel 1 maailmameistrivõistlustel. Uue põlvkonna mootori ametlik nimetus on Renault Energy F1 ja selles peegeldub sünergia teedrajava kütusesäästliku mootorimudeliga Energy, mida kasutatakse Renault’ sõiduautodel. Esmakordselt avaldatud uus võidusõiduotstarbega mootor demonstreerib järsku muutust Vormel 1 jõuseadmete tehnoloogias, saavutades otsesissepritsega turboülelaaduriga mootori ning tipptasemel energiataastamis- ja elektrisüsteemiga murrangulise kütusesäästlikkuse.

2014. aastal astub Vormel 1 uude ajajärku, kus on kõige tähtsamal kohal mootorite regulatsioonid. Tutvustatakse uue põlvkonna mootorit, mis ühendab 1,6-liitrise V6 turboülelaaduriga mootori energiataastamissüsteemidega, mis suurendavad oluliselt tõhusust, kuna mootorid kasutavad ära energia, mis eraldub väljalasketorudest või piduritest kuumusena.

Uue mootori maksimaalne võimsus ületab praeguste V8 F1 mootorite võimsust, samas suurendatakse oluliselt kütusesäästlikkust. Kuna võidusõidus on lubatud kütusekogus 100 kg, kasutavad uued mootorid eelkäijatega võrreldes 35% vähem kütust.

„Aastast 2014 asetame põhirõhu mootoritele ja muudame F1 tasakaalu,” ütles Renault’ saadik ja neljakordne Vormel 1 maailmameister Alain Prost. “Mootor on auto süda ja järgmisest aastast on see autospordis taas kesksel kohal,”lisas Prost.

Renault on juba mitu aastat kasutanud võidusõitudest saadud oskusteavet, et arendada kütusesäästlikke sõiduautode mootoreid, eriti just Energy mudelivalikus. Eesmärgid on selged: hoia või paranda sõidurõõmu, vitaalsust ja kiirendust väiksemate, kuid võimsamate mootoritega, et saavutada madalam kütusekulu ja CO 2-heitkogus.

Renault on F1 mootori arendamisel need põhimõtted kasutusele võtnud ning loonud tervikliku ja tõelise vastastikkuse arendusprotsessi maantee ja võidusõiduraja vahel.

Need on põhjused, miks Renault andis F1 mootorite seeriale nime Renault Energy F1, näidates selgelt, et F1 mootoril on sama DNA nagu selle sõiduautodest nõbudel.

„Järgmisest aastast alates on F1 üks suurimaid ülesandeid muuta kütusesäästlikkus maksimaalseks, jättes aga F1 autodelt oodatava võimsuse ja jõudluse samaks,” ütles Renault Sport F1 president Jean-Michel Jalinier. “Energy seeria mootoritega on Renault’ sõiduautod olnud selle tehnoloogia esirinnas,” lisas Jalinier.

Head Uudised GoodNews