1. Avaleht
  2. Toode
  3. Renault-Nissani Alliance on müünud 100 000 elektriautot
Renault-Nissani Alliance on müünud 100 000 elektriautot

Renault-Nissani Alliance on müünud 100 000 elektriautot

Renault-Nissani Alliance on müünud rohkem elektriautosid kui teised suuremad autotootjad kokku. Nissan LEAF on endiselt maailmas enimmüüdud elektriauto. Elektriauto ZOE on Renault viimane täiendus null-emissiooniga autode hulka.

Renault ja Nissan’i elektriautod on läbinud null-emissiooniga umbes 841 miljonit kilomeetrit. Ühiselt on kokku hoitud 53 miljonit liitrit õli ning õhku ei ole eraldunud 124 miljonit kg CO2.

„Kätte on jõudnud elektriautode aeg,“ ütles Renault-Nissani Alliance juhatuse esimees ja tegevdirektor Carlos Ghosn. „Loodame, et nõudlus suureneb, kuna laadimispunktide infrastruktuur pidevalt areneb ning pikemas perspektiivis pühendume sajaprotsendiliselt elektriautode tehnoloogiale.“

100 000. elektriauto ostja oli Ameerika tudeng Allison Howard, kellest sai selle kuu alguses Nissan LEAF’i omanik. Ta sõidab autoga Kennesaw riiklikku ülikooli Atlantas, Georgia osariigis.

Lisainformatsiooni Renault-Nissan’i elektriautode omanikest ja 100 000. müüdud sõiduki teetähisest, leiate siit videost.

Nissan LEAF on enimmüüdud elektriauto

Rohkem kui 71 000 inimest üle maailma on ostnud Nissan LEAF’i, mis võitis Aasta Auto 2011, Euroopa Aasta Auto 2011 ja Jaapani Aasta Auto 2011-2012 tiitlid.

Rohkem kui 80% LEAF’i ostjatest kogu maailmas vahetavad välja teiste autotootjate autosid, muutes LEAF’i üheks tööstuse kõige uuenduslikumaks „vallutussõidukiks“. Enamus kliente ütlevad, et LEAF, mis ei kasuta üldse fossiilset kütust, on välja vahetanud nende tavapärase auto igapäevasõitudeks kasutamisel.

Kõige suuremad Nissan LEAF’i turud on Ameerika Ühendriigid umbes 30 000 autoga, Jaapan 28 000 autoga ja Euroopa 12 000 autoga.

Norras, kus rohkem kui 4600 inimest on alates 2011. aastast ostnud endale LEAF’i on see üks kümnest enimmüüdud autost. Norras on elektriautod vabastatud käibe- ja maanteemaksudest, nad võivad sõita bussiradadel ning saavad tasuta parkida.

Renault – elektriautode liider Euroopas

Renault on müünud umbes 30 000 elektriautot alates nende esimese mudeli Kangoo Z.E müügile tulekust 2011. aasta lõpus. 2012. aastal pälvis Kangoo Z.E. rahvusvahelise aasta kaubiku auhinna.

Koos Twizyga kuulub Renault’le 61% Euroopa elektriautode turust. Kõige suuremad Renault turud Euroopas on Prantsusmaa, Saksamaa ja Itaalia.

Lisaks mudelile Kangoo Z.E., pakub Renault sedaani Fluence Z.E, kaheistmelist elektrisõidukit Twizy ja elektriautot ZOE, mis tuli turule selle aasta alguses.

Twizy on Renault enimmüüdud elektriauto – 2012. aasta algusest alates on müüdud 11 000 sõidukit.

Renault ZOE sõidutsükkel on 210 km (NEDC – uus Euroopa sõidutsükkel). Renault alustas Euroopas ZOE müüki märtsis ning on tänaseks müünud umbes 5000 autot.

Pühendunud null-emissioniga tulevikule

Alliance on elektriautode tööstuse liider ning on täielikult pühendunud null-emissioniga sõidukite tootmisele.

Selleks et kiirendada elektriautode kasutuselevõttu üle maailma, teeb Renault-Nissani Alliance koostööd valitsusasutuste ning laadimispunktide võrgustiku levikuga tegelevate asutustega, et autojuhid saaksid laadida oma autosid nullist kuni 80%-ni vähem kui 30 minutiga.

Head Uudised GoodNews