1. Avaleht
  2. Toode
  3. Renault’ uus ideeauto: KWID CONCEPT
Renault’ uus ideeauto: KWID CONCEPT

Renault’ uus ideeauto: KWID CONCEPT

Renault’ uus ideeauto KWID CONCEPTRenault’ uus ideeauto on disainitud rahvusvahelise meeskonna, sealhulgas Renault Design India poolt rahvusvaheliste turgude jaoks. KWID CONCEPT on varustatud funktsiooniga Flying Companion – automaailmas esimene omataoline funktsioon nauditava ja ohutu sõidukogemuse tagamiseks. Renault’ esimene väljaspool Euroopat turule toodav ideeauto, mis näitab ettevõtte suunitlust uutele turgudele.

Delhi autonäitusel esitletud ideeauto KWID CONCEPT rõhutab nii Renault’ suunitlust uutele turgudele (nagu India) kui ka ettevõtte suutlikkust valmistada tooteid kompaktautode segmendis. Sõiduki tugev, ent lõbus disain ja tehnoloogilised funktsioonid on suunatud nimetatud turgude noorte klientide vajaduste rahuldamisele.

Renault_54514_global_enKWID CONCEPT’i disainimises osales Renault Design India ning see kuulub Renault’ elutsüklipõhise disainistrateegia õies „uurimise“ kroonlehe alla. Sõiduki elevusttekitavad proportsioonid ja mõõtmed jätavad põrkleva auto mulje, ülisuured rattad ulatuvad aga porikaitsete alt välja ja annavad KWID CONCEPT-ile bagiauto välimuse.
Auto välise disaini mängulisust tasakaalustab tugevust õhkavate kaitseraudade ja kogukate tiibade abil antud jõuline välimus. Sõiduk on kaherattaveoline, ent maastikuauto fassaadiga.

KWID CONCEPT’i sisemus on disainitud mugavaks linnupesast inspireeritud kookoniks. Sõiduki monoliitse valge aluse kohal rippuvad istmed jätavad kerge mulje, nende kahevärvilisest elastomeerist katted lisavad aga erksust. KWID CONCEPT’il on ka tagaosas kliimaseade, mille juhtnupud asuvad juhiistme tagaküljel, ning ventilatsioon kontsentriliste perforatsioonide kaudu. Armatuurlaud on integreeritud tahvelarvuti, mis navigeerib funktsiooni Flying Companion.

Renault_54515_global_enLisaks KWID CONCEPT’i mängulisele ja loomingulisele stiilile on ideeauto varustatud ka terve rea tehnoloogiliste funktsioonidega eesotsas funktsiooniga Flying Companion. Flying Companion on omalaadsete seas automaailmas esimene ning selle eesmärgiks on pakkuda ohutut, aga ka lõbusat sõiduelamust. KWID CONCEPT’i katuse pöörlevalt tagaosalt startivat Flying Companionit saab kasutada kahel režiimil – automaatrežiim kasutab eelprogrammeeritud lennutsüklit ja GPS-i abil määratud asukohta ning manuaalrežiim võimaldab funktsiooni juhtida sõidukisse paigaldatud tahvelarvuti abil. Funktsiooni Flying Companion võib kasutada mitmesugustel eesmärkidel, sealhulgas liiklusolude eelluure, maastikufotode tegemine ja teelolevate takistuste märkamine.

„Uute turgude kliendid on palju nooremad,” ütles kaubamärgi juht ja uuendusliku ühislabori juht Serge Mouangue.

Renault_54527_global_en„Nende ootused on teistsugused ning need kliendid on põhimõtteliselt mängurid. Nad on üldjuhul väga huvitatud tehnoloogiast ja tahavad end nautida. Käesolev ideeauto vastab nendele vajadustele mitmel moel, ent peamiselt tänu funktsioonile Flying Companion, mis teeb juhtimise nii ohutuks kui ka lõbusaks. Esimest korda autode pikas ajaloos saame sõita maa peal ja vaadata samal ajal taevast alla. See on imeline funktsioon,” lisas Mouangue.

KWID CONCEPT on ka kohandatav elektriautoks. Autole on võimalik paigaldada elektriautona kasutamiseks vajalikud akud ning see on varustatud Renault’ logo taga asuva laadimispistikuga. KWID CONCEPT’ile annavad jõudu uusima põlvkonna vähendatud mõõtmetega 1,2-liitrine bensiinitoitel toimiv turbomootor ja kahe siduriga käigukast EDC, mis ühendavad nauditava juhtimise väikese kütusekuluga. Muude tehnoloogiliste omaduste hulgas on elektriliselt juhitav keskrööpal liikuv pinkesiiste, elektriliselt avanevad uksed, LED-tuled, käigukangi puudumine (juhtimine rooli kõrval asuvate nuppude abil). Vertikaalasendisse paigaldatud puutetundlik TFT-ekraan toimib KWID CONCEPT’i armatuurlauana ning võimaldab ligi pääseda ka ühendatud teenustele.

Rahvusvaheline ideenauto KWID CONCEPT on Renault’ esimene omataoline uutele turgudele suunatud sõiduk. Kohalike turgude jaoks Renault_54522_global_enloodud ja viimaste vajadustele vastava sõiduki kujundamiseks tegid koostööd Renault’ disainerid kõikjalt üle maailma. Sõiduki sisekujunduse disainis François Grenier (Technocentre Design, Prantsusmaa) Mishu Batra (Renault Design India) jooniste põhjal ja välisilme Anton Shamenkov (Vene päritolu, Technocentre Design, Prantsusmaa) Jean Semeriva (Studio Design Brazil) jooniste põhjal. Auto värvide ja materjalidega töötas Neha Lad (indialasest praktikant, Technocentre Design) ning need töötas välja Chie Yanagisawa (jaapanlasest disainer, Technocentre Design). Projekti üldjuht oli Axel Breun (Technocentre Design).

„Renault Design on rahvusvaheline meeskond stuudiotega Prantsusmaal, Rumeenias, Brasiilias, Koreas ja Indias. See ideeauto peegeldab meie disainivõrgu selgelt rahvusvahelist maiku,“ ütles Renault tööstusdisainijuht Laurens van den Acker.

Renault’ esimene väljaspool Euroopat esitletav ideenauto KWID CONCEPT rõhutab ka India olulist kohta Renault’ globaalses strateegias ning ettevõtte suutlikkust pakkuda atraktiivseid tooteid kompaktautode segmendis.

„Otsustasime esimest korda väljaspool Euroopat tuua turule ideeauto ja see on märk meie pühendumisest Indiale. India noored kliendid on sageli trendiloojateks, nad ootavad tehnoloogia ja sõidunaudingu osas piiride laiendamist,” ütles Renault S.A.S.-i Aasia ja Vaikse ookeani regiooni president Gilles Normand.

Renault_54525_global_en„KWID CONCEPT ning selle funktsioon Flying Companion vastavad seesugusele tulevikku vaatavale vaimule nii dünaamilise stiili kui ülima ühenduvusega,“ lisas Normand.

KWID CONCEPT on välja töötatud spetsiaalselt just India juhtide vajaduste rahuldamiseks. Sõidukis on kompaktselt koos viis istekohta. Multimeedia-armatuurlaud ja Flying Companion vastavad tugeva tehnoloogiaalase sammuga noorte ja kaasaegsete indialaste vajadusele pidevalt “võrgus olla”. Ka sõiduki kergekaaluline sisekujundus on kohandatud soojadele ilmastikutingimustele.

Kahetoonilise KWID CONCEPT’i korpus on satiinhall ning funktsionaalsed osad halli värvi ja tekstuursed, katus ja õhutusavad on aga kontrastselt kuldkollased. Kollased on ka sõiduki veljedetailid, uste alumine osa ja perforeeritud osad. Kirjeldatud värviskeemi toonid on Renault’ kontserni firmatoonideks, ent kutsuvad esile ka seoseid Indiaga: hall esindab maapinda, kollane ja kuld aga sümboliseerivad lilli ja vürtse.

Lisaks on KWID CONCEPT’is omanäoline istmete paigutus, kus kolm reisijat istuvad ees ning juhiiste asub keskel ja on nihutatud veidi ettepoole, et juhi õlgadel oleks ruumi, taga on aga kaks istekohta. Seesuguse paigutuse abil loodud auto keskel asuv juhtimispositsioon vastab rahvusvahelistele nõuetele, mis lubab autot juhtida nii parempoolse kui vasakpoolse liiklusega turgudel.

„Renault tähtsus on Indias veidi vähem kui 3 aastaga võrreldamatult kasvanud ja see turg mängib kindlasti ka edaspidi ettevõtte globaalses strateegias olulist rolli,“ ütles Renault India Pvt. Ltd tegevdirektor Sumit Sawhney.

„KWID CONCEPT’i esitlus Indias – esimene seesugune esitlus väljaspool Euroopat – ning sõiduki disain, mille puhul on silmas peetud India noori kliente, illustreerivad meie tugevat pühendumust sellele riigile,“ lisas Sawhney.

Head Uudised GoodNews