1. Avaleht
  2. Teenus
  3. Ridango lihtsustas piletiostu Lõuna-Rootsi bussisõitjate jaoks
Ridango lihtsustas piletiostu Lõuna-Rootsi bussisõitjate jaoks

Ridango lihtsustas piletiostu Lõuna-Rootsi bussisõitjate jaoks

Eesti ettevõte Ridango lihtsustas nutilahendusega ühistranspordis pileti soetamist Lõuna-Rootsi piirkonnas, kus elab 1,4 miljonit inimest: nüüdsest saavad Skåne bussireisijad sõidu eest tasuda füüsilist piletit, sularaha või pangakaarti kasutamata.

Ridango, Rootsi ühistranspordifirma Skånetrafikeni ja Telia koostöös on sealsetes ühissõidukeis nüüd kasutusel kiirmakselahendus Apple Pay Express Mode. See tähendab, et Skånetrafikeni kliendid saavad linnaliinibussides sõidu eest kontaktivabalt ja mugavalt tasuda, viibates validaatori juures vaid Iphone’iga või Apple Watchiga. Oluline uuendus on see, et turvaline ja kiire makselahendus toimib Apple Pay kasutajatele bussis ilma, et peaks seadme või rakenduse avama: eraldi pole tarvis kasutada Face ID-d, Touch ID-d või sisestada paroole. Vastava funktsiooni käivitamiseks on tarvis oma seadme rakenduses Wallet lisada üksnes enda pangakaart ja sisse lülitada Express Mode. Makselahendus töötab ka seadme tühja aku korral.

„Meie poolt on valmidus lahendus ka Eestis turule tuua. Ühistranspordi tulevik seisnebki tehnoloogilises arengus, mis muudab bussisõidu aina lihtsamaks ja julgustab inimesi autode asemel ühistransporti kasutama, millega säästa keskkonda ja vähendada ökoloogilist jalajälge,“ märkis Ridango müügidirektor Sven Rosenberg.

„Juba praegu näeme, kui kiiresti on meie kliendid selle lahenduse omaks võtnud,“ tunnustas Skånetrafikeni tootejuht Björn Pettersson.

Skånetrafiken teenindab ühistranspordikasutajaid Rootsi ühes suuremas piirkonnas, kus iga päev toimub suurusjärgus 150 000 linnaliinireisi. Erinevad kontaktivabad maksed moodustavad Skåne linnaliinibussides juba 30% kogumaksetest.

Head Uudised GoodNews
tags: